Η Θεσσαλονίκη με γαλλικό αέρα

galliko-sinema E_Patsialos
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Τελευταία μέρα για τη «δική» μας συνάντηση με το γαλλικό σινεμά καθώς από αύριο Πέμπτη 27 Μαρτίου, η Θεσσαλονίκη θα απολαμβάνει παριζιάνικη φινέτσα στο πανί.

Από την Πέμπτη 27 μέχρι την Τετάρτη 2 Απριλίου, το Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη υποδέχεται το 15o Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, μία επιτυχημένη συνεργασία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Το ταξίδι του κινηματογράφου στον Βορρά θα περιλαμβάνει 14 ταινίες από το «Διαγωνιστικό τμήμα», το «Πανόραμα Γαλλόφωνου Κινηματογράφου», το «Focus», τη «Νέα ταξιαρχία του γαλλικού σινεμά» και τη «Λευκή κάρτα στη Nathalie Baye» (ανάδοχος της φετινής διοργάνωσης).

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορείτε να το βρείτε στην επισημη ιστοσελίδα του αν και για να σας δώσουμε μία ιδέα, μην κανονίσετε τίποτα για τις 20.30 (καθημερινά σχεδόν) για να δείτε για παράδειγμα την Πέμπτη 27/3 «Μια Γαλλίδα στο Μανχάταν» του Cédric Klapisch ή αργότερα στις 22.30 «Μια πορνογραφική σχέση» του Frédéric Fonteyne.

Καλή διασκέδαση και περιμένουμε εντυπώσεις.