Μπράντλεϊ Κούπερ, Ιντιάνα Τζόουνς και Τζέιμς Μποντ

cooper
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Τρεις άντρες. Ένας πραγματικός και δύο κινηματογραφικές φιγούρες. Όλοι διάσημοι, όλοι αγαπημένοι, αλλά τι σχέση έχουν μεταξύ τους;

Οι φήμες οργιάζουν εδώ και καιρό. Ναι, έρχεται το 5ο σίκουελ του Ιντιάνα Τζόουνς (τίποτα δεν τους δίδαξε η αποτυχία του νούμερο 4 μάλλον).

Και έρχεται, και έρχεται... Πολλοί θεωρήσαμε ότι πρόκειται για μία ακόμα περίπτωση μίας φήμης που ποτέ δε θα υλοποιηθεί (που δεν το λες και κακό, ανάλογα με τις συνθήκες φυσικά).

Τελικά όμως, οι φήμες αυτές όλο και μοιάζουν πιο ρεαλιστικές με το Latino Review να αναφέρει ότι ο νέος Ιντιάνα Τζόουνς θα καταφθάσει τελικά στις οθόνες μας.

Επειδή βέβαια θα ήταν φύσει αδύνατο (έως και αστείο), ο Χάρισον Φορντ να υποδυθεί για μία ακόμα φορά τον Ιντιάνα Τζόουνς (βλέπετε μεγάλωσε και αυτός), στην κορυφή της λίστας των επίδοξων συνεχιστών του βρίσκεται το όνομα του δύο φορές υποψηφίου για Όσκαρ και πολλά υποσχόμενου γόη του Χόλιγουντ, Μπράντλεϊ Κούπερ. Ταιριάζει πάντως ως ιδέα, αν με ρωτάτε.

Στις επιπλέον πληροφορίες αναφέρεται δε, ότι η  εταιρεία της Disney, σκέφτεται να κάνει τον Ιντιάνα Τζόουνς κάτι σαν τον Τζέιμς Μποντ. Δηλαδή, να παρουσιάσει μία νέα προσέγγιση της ταινίας, να αναδιατυπώσει  τον χαρακτήρα, διατηρώντας παράλληλα την αίσθηση της πρωταρχικής συνέχειας «ωραία και ασαφή», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αν όντως ισχύσει κάτι τέτοιο, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε κάτι εντελώς νέο δια χειρός Φρανκ Ντάραμποντ («Τελευταία Εξοδος Ρίτα Χέιγουορθ»), ο οποίος σύμφωνα με τις ίδιες φήμες έχει ήδη καταθέσει το σενάριό του.

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν, το Χόλιγουντ αρνείται να «θάψει» επιτέλους έναν πάλαι ποτέ επιτυχημένο ήρωα και επιμένει να ξαναζωντανέψει έναν Ιντιάνα Τζόουνς στο πρόσωπο του Μπράντλεϊ Κούπερ.

Πάντως αν πει το «ναι» ο διάσημος ηθοποιός, δύο περιπτώσεις υπάρχουν: ή θα υπογράψει την κινηματογραφική του καταδίκη (και αυτό θα είναι κρίμα γιατί τα δείγματα δουλειάς του είναι πολύ καλά μέχρι στιγμής) ή θα διασφαλίσει οικονομικά το μέλλον του. Θα δείξει…