Σέξι ρόλοι, η σειρά των ανδρών

sexy
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Πριν λίγες μέρες σας έγραψα για τους σέξι γυναικείους ρόλους και μάλλον κάποιοι δεν έμειναν ασυγκίνητοι.

Για όσες κυρίες «ξίνισαν» τα μούτρα σκεφτόμενες «ναι, καλά για εμάς τίποτα», έχω να σας πω ότι κακώς προτρέχετε. Είναι ποτέ δυνατόν να έμεναν οι σέξι ανδρικοί ρόλοι απ’ έξω; ΠΟΤΕ (με κεφαλαία για να δώσω ένταση).

Έχουμε πει πολλές φορές ότι το «Sex and the City» έχει …κάψει κόσμο (ας το παραδεχτούμε πια). Από τη μία πλευρά, ο επί χρόνια αδιόρθωτος Mr.Big και από την άλλη ο γοητευτικός (αλλά κακομοίρης) Έινταν.

Ποιόν προτιμάτε; Τον Mr.Big θα μου πείτε. Ε, μετά δεν έχουν άδικο πολλοί που επιμένουν ότι «άβυσσος η ψυχή της…γυναίκας». Αλλά η αλήθεια είναι ότι επειδή «έρωτας δίχως πείσματα δεν έχει νοστιμάδα» και άλλα τέτοια τσιτάτα που αιτιολογούν την «παράνοιά» μας να επιμένουμε σε κάποιον που μας ταλαιπωρεί και να διώχνουμε όποιον μας ποθεί και μας το λέει κιόλας, εντάξει Mr.Big rules. Αχ, καημένε Έινταν ούτε εδώ δεν κερδίζεις.

Σε πιο σκοτεινά τηλεοπτικά μονοπάτια, ο Έιντζελ-καλός βρικόλακας από το εφηβικό  «Buffy the Vampire Slayer» ήταν ο κρυφός πόθος κάθε γυναίκας, ακόμα και της Μπάφι, που ήταν ορκισμένη εχθρός των βρικολάκων.

Για να είμαστε ειλικρινείς όμως, αν είναι να θες τον βρικόλακα, εγώ θα προτιμούσα τον Σπάικ που ήταν και πιο ψαγμένος και όχι τόσο γλυκανάλατος. Γιατί, και βρικόλακας και αγαθιάρης, πάει πολύ.

Ο Τζακ Σέπαρντ από το «Lost» (ευτυχώς για τον ηθοποιό που τον υποδύεται -τον Μάθιου Φοξ- υπήρξε και αυτός ο ρόλος γιατί ως προστάτης- αδερφός στο «Σπίτι για 5» δεν είχε και πολλή πέραση) ήταν σαγηνευτικός.

Γιατρός στο επάγγελμα (το όνειρο της κάθε Ελληνίδας μάνας) και γεννημένος αρχηγός (το όνειρο κάθε Ελληνίδας…γενικά) ήταν δικαιολογημένα αντικείμενο πόθου.

Τζον Σνόου. Από το όνομα και μόνο καταλαβαίνεις ότι ο πρωταγωνιστής του «Game of Thrones» θα σε μαγέψει. Αυτός ο όρκος αγνότητας δε, εντείνει την έννοια του απαγορευμένου, που η ανθρώπινη φύση ασυναίσθητα καταδιώκει.

Σε πιο κλασικές αξίες, ο Έντουαρντ Λιούις, δηλαδή ο δισεκατομμυριούχος που έκανε την «Pretty Woman» Τζούλια Ρόμπερτς να απαρνηθεί τους κακόφημους δρόμους. Ο μανδύας του σωτήρα, που θα σε βγάλει από τον βούρκο της αμαρτίας (ναι λοιπόν) πουλάει ακόμα, όσα φεμινιστικά κινήματα και αν υπάρξουν.

Από τη στιγμή που άκουσα για την είδηση της Ντόνα και της Κέλυ (και της νέας τους σειράς) πριν από λίγες μέρες, δε μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου τον Ντίλαν. Ο Λιούκ Πέρι, αρκετά γοητευτικός για την εποχή του και σε καμία περίπτωση κλασικός έφηβος, έκανε την Κέλυ, την Μπρέντα και ποιος θυμάται πόσες άλλες να μένουν ξάγρυπνες νύχτες ολόκληρες.

Πολεμιστής με ήθος και αξίες, ασυγκράτητος, ασυμβίβαστος και όλα τα …στερητικά α- που μπορούν να κάνουν έναν χαρακτήρα σέξι. Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις στον «Τελευταίο των Μοϊκανών» προκάλεσε μικρές ταχυπαλμίες (προσωπική εκτίμηση το αντίπαλο δέος, του «κακού» Μάγκουα, που υποδύθηκε ο Γουές Στάντι, ήταν ιδανικά σέξι για τους πιο σκληροπυρηνικούς φανς).

Αντίστοιχα, ο Άραγκορν, κατά κόσμο Βίγκο Μόρτενσεν, έκανε όλες τις θηλυκές κινηματογραφόφιλες, ανεξαρτήτου ηλικίας να φθονούν τη Λιβ Τάιλερ (ως Ξωτικό) και όχι άδικα. Λίγο το άλογο, λίγο η καταγωγή, βάλε και το κυνήγι του κακού με το καλό, πολύ θέλει;

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ είναι σέξι, ούτως ή αλλιώς αλλά η ταινία «The place beyond the pines» ήταν η…κορωνίδα του στο συγκεκριμένο θέμα. Η ταινία ανοίγει με ένα πλάνο, όπου ο Γκόσλινγκ μας επιδεικνύει τους γραμμωμένους του κοιλιακούς (φυσικά με τατού), λίγο πριν κάνει το γύρο του θανάτου με τη μηχανή του (καμία σχέση με την ελληνική εκδοχή των 80ς και τον Διονύση Ξανθό, που πούλησε το νεφρό του για να πάρει χρήματα- εννοείται).

Το κακό παιδί θα αλλάξει όταν η πρώην σύντροφός του Εύα Μέντες του ανακοινώνει πώς είναι έγκυος. Η μεταστροφή αυτή μαζί με την ερμηνεία και την εμφάνιση του Γκόσλινγκ είναι ό,τι πιο σέξι έχει να επιδείξει το πρόσφατο Χόλιγουντ.

Fight club: ειλικρινά, φίλες αναγνώστριες, δε νομίζετε ότι τα λόγια είναι περιττά;

Σόφη Ζιώγου
[email protected]