4 τηλεοπτικοί «θάνατοι» λόγω…ασυμφωνίας χαρακτήρων

death-tv
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Παρακολουθείτε την αγαπημένη σας σειρά και ξαφνικά σε ένα επεισόδιο ο χαρακτήρας που συμπαθείτε (πρωταγωνιστικός ή όχι), πεθαίνει. Τι απογοήτευση!

Βέβαια, το ξεχνάτε γρήγορα αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας. Το ζήτημα είναι ότι πολλές «βεντέτες» της υποκριτικής, πίσω από τις κάμερες έχουν ένα τόσο διαφορετικό πρόσωπο, που οι συντελεστές (δια χειρός σεναριογράφου) αποφασίζουν να απαλλάξουν όλο το επιτελείο της σειράς από τη βασανιστική και ανυπόφορη συμπεριφορά τους.

Η σειρά «Οι μάγισσες» με την πάλαι ποτέ Μπρέντα (μα τι εμμονή τελευταία με το Μπέβερλι Χιλς;), δηλαδή την Σάνεν Ντόχερτι ήταν μία σχετικά επιτυχημένη σειρά (που στην Ελλάδα ξαναπροβάλεται κατά καιρούς).

Η Σάνεν ήταν η μεγάλη αδερφή, η Πρου Χάλιγουελ δηλαδή, ενώ ακολουθούσε η Πάιπερ (Χόλι Μαρί Κομπς) και η Φοίβη (Αλίσα Μιλάνο). Η σειρά κράτησε 8 χρόνια αλλά τον τρίτο, το 2001 η παραγωγή αποφάσισε να «σκοτώσει» τη Σάνεν, η οποία αργότερα δήλωσε «Υπήρχε πολύ δράμα στα γυρίσματα και καθόλου πάθος για δουλειά».

Η Ντόχερτι πάντως και στο Μπέβερλι Xιλς είχε αποχωρήσει και τότε έλεγαν ότι ...το είχε καβαλήσει το καλάμι. Όπως και να έχει, ένας «δαίμονας» έσωσε το σόου και απάλλαξε την Μιλάνο από την Ντόχερτι, με την οποία λέγεται ότι δεν αντάλλαζαν ούτε καλημέρα.

Οι φανς του «Grey’s Anatomy» θυμόμαστε πόσο σκληρά και απάνθρωπα έφυγε από τη σειρά ο συμπαθέστατος τηλεοπτικά Δρ. Τζορτζ Ο’ Μάλει. Ο κατά κόσμο Τ.Ρ. Νάιτ σχεδόν παρακάλεσε για αυτόν του τον θάνατο ειδικά αφού ο ρόλος του γινόταν όλο και πιο μικρός με τον καιρό.

Η «διακοπή στην επικοινωνία» με τη δημιουργό Σόντα Ράιμς δε βοήθησε εξάλλου και έτσι τη λύση έδωσε ένα λεωφορείο, που έκανε τον Ο’ Μάλει κυριολεκτικά αγνώριστο μέχρι και το τελευταίο «κατ» του σκηνοθέτη.

«Για να σας εξηγήσουμε την αποχώρησή του από το σόου, απλά αποφασίσαμε να τον σκοτώσουμε» είπαν κυνικά οι δημιουργοί της κλασικής κωμωδίας «Cheers», όταν ρωτήθηκαν για τον χαρακτήρα του Έντι ΛεΜπέκ, που υποδύθηκε ο Τζέι Τόμας.

Όλα συνέβησαν όταν ο Τόμας ξεκίνησε να μιλά για την τηλεοπτική του σύζυγο, την Κάρλα (Ρία Πέρλμαν, σύζυγο του Ντάνι Ντε Βίτο και υπέροχη ηθοποιό) στη ραδιοφωνική του εκπομπή. Έκτοτε δεν ξαναεμφανίστηκε στο σόου. Ένα ατύχημα ήταν αρκετό για να λήξει η υπόθεση...σχεδόν αναίμακτα.

Ο πιο πρόσφατος και θορυβώδης τηλεοπτικός θάνατος ήταν αυτός του Τσάρλι Χάρπερ. Ο Τσάρλι Σιν, που πρωταγωνιστούσε στην επιτυχημένη κωμωδία «Two and a half men» έπεσε από μία πλατφόρμα του μετρό στο Παρίσι και εξερράγη σαν ένα «μπαλόνι γεμάτο κρέας». 

Αυτά παθαίνεις όταν βγαίνεις δημόσια και λες άσχημα πράγματα για τον παραγωγό σου Τσακ Λορ, απαιτείς αύξηση (τη στιγμή μάλιστα που είσαι ο πιο ακριβοπληρωμένος στην τηλεόραση) και ισχυρίζεσαι ότι έχεις το «DNA του Άδωνη».

Σόφη Ζιώγου
[email protected]