Η επιστροφή του Ροζ Πάνθηρα

pink-panther
ΤΡΙΤΗ, 01 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Η MGM αποκάλυψε ότι ετοιμάζει την κινηματογραφική επιστροφή του Ροζ Πάνθηρα, η οποία θα συνδυάζει εικόνες κινουμένων σχεδίων με σκηνές ζωντανής δράσης.

Την παραγωγή θα αναλάβει για μία ακόμη φορά ο Walter Mirisch – ο ίδιος ήταν στην παραγωγή και του τηλεοπτικού, αλλά και των προηγούμενων κινηματογραφικών ταινιών του Ροζ Πάνθηρα– και τη σκηνοθεσία ο σχεδιαστής κινουμένων σχεδίων David Silverman, ο οποίος έχει δοκιμαστεί στην ταινία των «Simpsons» και στο «Μπαμπούλες Α.Ε.».

Η παραγωγή της ταινίας συμπίπτει με τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από τότε που ο αδέξιος επιθεωρητής Κλουζώ έβρισκε τον ιδανικό ερμηνευτή του στο πρόσωπο του Peter Sellers.

Η Julie Andrews συμμετέχει επίσης στην παραγωγή της ταινίας, καθώς ο εκλιπών σύζυγός της, Blake Edwards είχε σκηνοθετήσει την πρώτη, το σίκουελ «A shot in the Dark» το οποίο επικεντρωνόταν μάλλον στον ανίκανο ντετέκτιβ, παρά στην κλοπή των κοσμημάτων, αλλά και πολλές ακόμη από τις επόμενες ταινίες του Ροζ Πάνθηρα.

Αυτή τη φορά πάντως η έμφαση θα δοθεί στον αγαπημένο ροζ ήρωα, η μορφή του οποίου θα θυμίζει πολύ την αρχική του εκδοχή, όπως δηλαδή τον είχαν σχεδιάσει οι Fritz Freleng και David De Patie.

Trivia: Οι έντεκα ταινίες του Ροζ Πάνθηρα καλύπτουν ένα διάστημα πέντε δεκαετιών, φέρνοντάς τον στη δεύτερη θέση, μετά τον Τζέιμς Μποντ, στη λίστα με τις πιο «μακρόχρονες» σειρές ταινιών!