Αισθάνεστε ίλιγγο; Ο Hitchcock φταίει

hitchcok
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

«Οι ξανθές αποτελούν τα καλύτερα θύματα. Μοιάζουν με άσπιλο χιόνι που επιτρέπει να φανούν καλύτερα τα αιματοβαμμένα χνάρια του δολοφόνου». Ποιος το είπε αυτό; Φυσικά, ο master του τρόμου, Alfred Hitchcock.

«Στη σκιά των τεσσάρων γιγάντων» «Δεσμώτης του Ιλίγγου» «Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά» και «Σιωπηλός μάρτυς». Τέσσερις λατρεμένες ταινίες. Τέσσερις ταινίες σταθμοί στο παγκόσμιο σινεμά που η Ταινιοθήκη της Θεσσαλονίκης μας καλεί να δούμε από την Πέμπτη 3 μέχρι την Κυριακή 6 Απριλίου στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος.

«Στον ίλιγγο του Alfred Hitchcock» λοιπόν, με χαρακτηριστικές ταινίες που ποιος δεν αγάπησε, ποιος δεν είδε ξανά και ξανά και ποιος τελικά δεν θέλει να ξαναπαρακολουθήσει σε μία κινηματογραφική αίθουσα, που τα συναισθήματα του τρόμου και της αγωνίας βρίσκουν το φυσικό τους περιβάλλον.

Ο μύθος του σπουδαιότερου ίσως Βρετανού σκηνοθέτη ξαναζεί και η ευρηματικότητά του, η ευφυΐα του και το μοναδικό του χιούμορ μας περιμένουν στη Θεσσαλονίκη.

Οι ταινίες είναι μία ευγενική παραχώρηση της Seven Films ενώ αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών έχει ως εξής:

ΠΕΜΠΤΗ 3/4
19.00 Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά
21.30 Σιωπηλός μάρτυς

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/4
19.00 Δεσμώτης του Ιλίγγου
21.30 Στη σκιά των τεσσάρων γιγάντων

ΣΑΒΒΑΤΟ 5/4
19.00 Σιωπηλός μάρτυς
21.30 Δεσμώτης του Ιλίγγου

ΚΥΡΙΑΚΗ 6/4
19.00 Στη σκιά των τεσσάρων γιγάντων
21.30 Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά

Ώρα για παλιό αγαπημένο σινεμά, δε νομίζετε;

Πληροφορίες: Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, Αίθουσα Τάκη Κανελλόπουλου, Αποθήκη Α΄, Λιμάνι, τηλ. 2310-508.398, [email protected], διάρκεια αφιερώματος: Πέμπτη 3 Απριλίου έως Κυριακή 6 Απριλίου, ώρες προβολών: 19.00 και 21.30, πώληση εισιτηρίων: Μουσείο Κινηματογράφου, τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ (γενική είσοδος), 3 ευρώ (για τα μέλη), κάρτα μέλους: 1 ευρώ.