Στα χνάρια του George Clooney ο Brad Pitt

brad
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Είναι γεγονός ότι ο Brad Pitt έχει εξελιχθεί σε έναν ταλαντούχο αλλά και πανέξυπνο (όχι μόνο όμορφο) παράγοντα στο Χόλιγουντ.

Όπως δηλαδή και ο φίλος και συχνά συνεργάτης του George Clooney, ο οποίος βλέπει την ευκαιρία και την αρπάζει κυριολεκτικά χωρίς δεύτερη σκέψη.

Η τελευταία του μάλιστα δημιουργία το «Μνημείων Άνδρες» δείχνει για μία ακόμα φορά το πόσο τον απασχολεί η πολιτική διάσταση κάποιων ιστορικών συγκυριών. Η επιτυχία του έγκειται στο γεγονός ότι την κάθε ιστορία με πολιτικό περιεχόμενο, την αποδίδει στο σινεμά με ένα καθαρά δικό του, ιδιαίτερο χιουμοριστικό τρόπο.

Αυτό το «μικρόβιο» μάλιστα φαίνεται ότι το κόλλησε και στον φίλο του Brad Pitt, ο οποίος μετά το υπέροχο (ναι, αυτό είναι υποκειμενικό) «Άδωξοι Μπάσταρδη» του Ταραντίνο αλλά και το πολυπόθητο Όσκαρ για την παραγωγή της ταινίας «12 χρόνια σκλάβος» μάλλον κατάλαβε ότι μπορεί τα ζόμπι (World War Z) να έχουν οικονομικό όφελος αλλά αν θες να σε εκτιμήσουν και να σε πάρουν στα σοβαρά πρέπει να ασχοληθείς περισσότερο με μία πολιτική, ιστορική, κοινωνική πτυχή του σινεμά.

Έτσι και ο Brad, έχει στα σκαριά ένα σενάριο του Steven Knight (ο οποίος είχε υπογράψει και το σενάριο του «Eastern Promises» με τον Viggo Mortensen), το οποίο μπορεί να μην έχει ακόμα τίτλο αλλά αφορά σε μία ιστορία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Αν και ούτε τα χέρια δεν έχουν δοθεί ακόμα, ούτε εταιρεία διανομής έχει βρεθεί (ούτε τίτλος ξαναθυμίζω), ο Brad το έχει πάρει πολύ ζεστά το θέμα και βολιδοσκοπεί σκηνοθέτες.

Και όσο ο Brad ψάχνει τα της ταινίας, εμείς θα κάνουμε υπομονή μέχρι τις 14 Νοεμβρίου, οπότε και θα μπορέσουμε να τον απολαύσουμε στο «Fury» του David Ayer, που πάλι έχει να κάνει με τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.