Με αποχή της βασιλικής οικογένειας η έναρξη στις Κάννες

kidman
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

H «Grace of Monaco», η νέα ταινία όπου η Nicole Kidman μεταμορφώνεται σε Γκρέις Κέλι, την πριγκίπισσα του Μονακό, έχει κάνει έξαλλο τον πρίγκιπα Αλβέρτο και όλη τη βασιλική οικογένεια.

Η προβολή της ταινίας του γάλλου σκηνοθέτη Olivier Dahan, η οποία έχει προγραμματιστεί να ανοίξει το φετινό Φεστιβάλ των Καννών στις 14 Μαΐου, οπότε και είναι και η επίσημη πρεμιέρα, θα γίνει απουσία κάθε βασιλικού μέλους, αναφέρουν οι πληροφορίες.

Ο πρίγκιπας Αλβέτος (αρχηγός και αντιβασιλιάς του πριγκιπάτου από το θάνατο του πατέρα του το 2005) έχει δηλώσει εδώ και καιρό έξαλλος με την απεικόνιση του πατέρα του πρίγκιπα Ρενιέ (τον οποίο υποδύεται ο Tim Roth ) ενώ από την αντίπερα όχθη ο παραγωγός Pierre-Ange Le Pogam αρνήθηκε την προβολή της ταινίας για τον Αλβέρτο, τη σύζυγό του πριγκίπισσα Σαρλίν και τις αδερφές του πριγκίπισσες Στεφανί και Καρολίνα.

Επιπλέον, αρνήθηκε κατηγορηματικά να προχωρήσει σε όποιες αλλαγές στο σενάριο για χάρη της βασιλικής οικογένειας.

Η αντίδραση του Αλβέρτου έγκειται στο γεγονός ότι στη βιογραφική αυτή ταινία, η εκλιπούσα μητέρα του «αποθεώνεται» ενώ ο πατέρας του παρουσιάζεται ως ένας αδύναμος, μονόπλευρος ηγέτης, τον οποίο κατευθύνει η σύζυγός του.

Η πλοκή της ταινίας διαδραματίζεται το 1963, οπότε ξεκίνησε η κρίση με τον Γάλλο Πρόεδρο Σαρλ ντε Γκωλ με αφορμή τον φορολογικό παράδεισο του πριγκιπάτου. Στα προσωπικά ζητήματα της Γρέις Κέλι, η ταινία την παρουσιάζει να παλεύει στο γάμο της με τις αντιρρήσεις του Ρενιέ να επιστρέψει στην καριέρα της στο Χόλιγουντ.

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος επιμένει ότι η ταινία είναι «ανακριβής» ενώ επίσημες πηγές από την πλευρά των Γκριμάλντι αναφέρουν ότι αρκετές σκηνές είναι «ολοκληρωτικά αποκύημα της φαντασίας».