Δια χειρός Wes Craven το τηλεοπτικό «Scream»

scream2
ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Η τετραλογία της …κινηματογραφικής κραυγής που πρωτοεμφανίστηκε το 1996 και έκανε τους πάντες να αναρωτηθούν ποιος κρύβεται πίσω από τη μάσκα, επιστρέφει δυναμικά ως τηλεοπτική παραγωγή.

Το MTV, το οποίο θα προβάλει τη νεανική σειρά τρόμου, φρόντισε να μας τροφοδοτήσει με μερικές λεπτομέρειες.

Πρώτη και σημαντικότερη, η προσφορά του Wes Craven τουλάχιστον στο πιλοτικό πρόγραμμα. Άρα καλά ξεκινάμε. Τρία χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση, ο αιμοδιψής δολοφόνος επανέρχεται σε γνωστά λημέρια με βασικούς χαρακτήρες εφηβικές μορφές, όπως δηλαδή και στην κινηματογραφική βερσιόν.

Ποιοι είναι οι νεαροί πρωταγωνιστές; Η Harper Duval είναι μία 16χρονη καλλονή, λίγο πιο εσωστρεφής και κουλτουριάρα από τους συνομηλίκους της. Η πρώην κολλητή της φίλη, η Audrey Jesen, κόρη λουθεριανού πάστορα ονειρεύεται να γίνει σκηνοθέτης και έχει στενή σχέση με την διάνοια στα τεχνολογικά ζητήματα, τον Noah.

Αυτός με τη σειρά του είναι ο επόμενος Steve Jobs και έχει εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ, κάτι που τον κάνει αρκετά δημοφιλή.

Η Margaret «Maggie» Duval είναι η μητέρα της Harper, γιατρός στο επάγγελμα, παλεύει να ανακάμψει από το γεγονός ότι ο σύζυγός της την παράτησε και φυσικά κρύβει ένα σκοτεινό μυστικό από το παρελθόν.

Η ιστορία είναι δημιούργημα της Jill Blotevogel και τη σκηνοθεσία, όπως προείπα, έχει αναλάβει ο Wes Craven στο πιλοτικό επεισόδιο, το οποίο αναμένεται να προβληθεί το 2015 από το MTV.