Κάθε χρόνος και «Κάθαρση»; Ε, όχι δα...

purge
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Η ιστορία των σίκουελ ξαναξυπνά με τον παραγωγό του επιτυχημένου θρίλερ «Η Κάθαρση», Jason Blum, να κάνει λόγο για μία ταινία κάθε χρόνο.

Και όλα αυτά μόλις λίγες μέρες την κυκλοφορία του τρέιλερ του πρώτου σίκουελ «Η Κάθαρση: Αναρχία».

Η χαρά μου για το σίκουελ αυτό εκφράστηκε και γραπτώς αλλά πλέον αρχίζω να σουφρώνω χείλη, να δαγκώνομαι, να μαγκώνομαι και να το ξανασκέφτομαι.

Όχι για το δεύτερο μέρος που ανακοινώθηκε αλλά για τα επόμενα που θα ακολουθήσουν. Και αν τα ένα, δύο ακόμα και τρία σίκουελ ακούγονται παρακινδυνευμένα, φανταστείτε πώς θα είναι να βλέπουμε και μία …συνέχεια της «κάθαρσης» κάθε χρόνο.

Μάλλον βαρετό, υπερβολικό, ενδεχομένως και αφόρητο. Όχι, γιατί η ταινία θεματικά δε μπορεί να εξελιχθεί. Όχι, γιατί δεν υπάρχει (αρκετό) υλικό σε μία κοινωνία με διαταραγμένα ήθη.

Απλά, γιατί πόση «Κάθαρση» θα μπορέσει να …επικρατήσει ώστε να διασφαλίσει οικονομικά κέρδη η παραγωγή; Αλλά κυρίως πόσα ικανοποιητικά δίωρα με το ίδιο θέμα μπορούν να ευχαριστήσουν τον θεατή; Εξάλλου, γι’  αυτό δε γίνεται το σινεμά; Για μας τους θεατές;

Πριν προτρέξω όμως να κρίνω και να κατακρίνω, θα περιμένω να δω το πρώτο σίκουελ «Η Κάθαρση: Αναρχία», έχοντας πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου, ότι αυτή η κάθαρση μπορεί να μην έχει τελειωμό. Τελικά, το Χόλιγουντ είναι ανελέητο.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]