Πού βρίσκονται σήμερα οι πάλαι ποτέ σέξι παρουσίες της οθόνης;

divas-90s
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Βρε, που τη θυμήθηκαν αυτή; Είναι η ερώτηση κάθε …μεγαλοκοπέλας που πάντα (πάντα όμως) επιμένει ότι μεγάλωσε με την τάδε και τον δείνα ηθοποιό.

Ότι αυτή δηλαδή πάντα (μα πάντα, επιμένω) πήγαινε σχολείο όταν εκείνοι μεσουρανούσαν. Όπως συμβαίνει δηλαδή και με τις παρουσίες που ακολουθούν.

Πέρασαν από τις οθόνες, μας στοίχειωσαν (αρκετές και ερμηνευτικά), έγιναν είδωλα για νεαρές (μεγαλό) κοπέλες και τελικά πού κατέληξαν;

Για παράδειγμα, μη μου πείτε ότι δε θυμάστε τη Heather Locklear. Ο ρόλος της ως Amanda Woodward, στο «Melrose Place» έκανε τα στελέχη εταιρειών (διαφημιστικού κυρίως τομέα) να τρέχουν αλαφιασμένες στα γυμναστήρια για να μπορέσουν κάποια στιγμή να φορέσουν την πιο στενή φούστα που έχει προτείνει ποτέ η παγκόσμια μόδα.

Απ’ τα ψηλά στα χαμηλά και απ’ τα πολλά στα λίγα, πλέον η 53χρονη Heather έχει ένα παιδί από τον Richie Sambora (ιδρυτικό μέλος των Bon Jovi) και 2 διαζύγια στο ενεργητικό της (από τον Sambora και από τον Tommy Lee των Mötley Crüe, πρώην επίσης της Pamela Anderson)  ενώ παλεύει ακόμα με τις προσωπικές της εξαρτήσεις και κάπου και που κάνει και καμία τηλεοπτική εμφάνιση.

Η Bridget Fonda ήταν ένα από τα πολύ δραστήρια πρόσωπα των 90s. «Ο Νονός 3», «Νέα γυναίκα μόνη ψάχνει» και άλλες ταινίες έδειχναν ξεκάθαρα ότι έχει πολλά να πει ακόμα. Ένα ατύχημα όμως το 2003, όπου τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στη σπονδυλική της στήλη, έκαναν απαγορευτική την επιστροφή της στο Χόλιγουντ.

Η Vanessa Marcil μάλλον δε λέει και πολλά σαν όνομα αλλά σαν πρόσωπο όλοι τη γνωρίζαμε τότε στα 90s ως την Brenda Barrett στο «General Hospital» και Gina Kincaid (αν θυμάστε) στο «Beverly Hills 90210».

Μάλιστα στο «General Hospital» έχει μία σταθερή πορεία από το 1992 ως το 2013. Εκτός από αυτό όμως μάλλον κάτι σαν... περασμένα μεγαλεία θυμίζει η καριέρα της.

Η Gillian Anderson, η Scully των «X-Files» ήταν ένα γερό χαρτί. Μία δυνατή τηλεοπτική παρουσία που όλοι θεωρούσαμε ότι θα ανοίξει το Χόλιγουντ διάπλατα τις πόρτες να την υποδεχτεί, ενώ οι παραγωγοί και οι σκηνοθέτες θα τσακώνονται για χάρη της.

Κι όμως η Scully, δε σταμάτησε ποτέ μα ποτέ να κάνει τηλεόραση (για ταινίες ξεχάστε το). Αδιάκοπα από το 2002, που τελείωσε το «The X- Files» μέχρι τώρα που μιλάμε, κάνει τηλεόραση. Σε ποιο κανάλι, ρε παιδιά, να γυρίσω αν είναι;

Έτερη σέξι εμφάνιση από τα παλιά, η Neve Campbell. Ξεκίνησε ως τηλεοπτικό παιδί  στο «Σπίτι για πέντε» με τον …Lost αδερφό της Matthew Fox να της κάνει τη ζωή δύσκολη.

Η μικρή Neve μεγάλωσε, έφυγε από το τηλεοπτικό της σπίτι και συνέχισε με κινηματογραφικές παραγωγές όπως το «Scream» (όλη η τριλογία) και το «Wild Things». Κάτι τηλεοπτικές εμφανίσεις απλά τη διατήρησαν στο χώρο ενώ αυτόν τον καιρό κάνει comeback με την ταινία «Vivaldi» δίπλα στην Catherine-Zeta Jones.

H Sarah Michelle Gellar ήταν, είναι και θα είναι η Μπάφι που κυνηγάει τους βρικόλακες. Για 7 ολόκληρα χρόνια τους κυνηγούσε, γι' αυτό και είναι δύσκολο μάλλον να της φύγει η «ρετσινιά».

Ωστόσο, δε μένει άπραγη και επιμένει. Μάλιστα, θεωρείται ότι κάνει μία από τις πιο δυναμικές επιστροφές με τον πρωταγωνιστικό της ρόλο δίπλα στον Robin Williams στο «The crazy ones».

Η ντίβα των 90s, η κοπέλα που εμφανίστηκε από το πουθενά και κατάφερε να συνδέσει το όνομά της με ότι πιο «μισητό» υπήρχε στα mid 90s τηλεοπτικά, η Shannen Doherty, βλέπε Brenda Walsh, αφού ανακάτεψε το «Beverly Hills 90210» και τις «Μάγισσες» αργότερα, κατάφερε να… ανακάμψει (αν μπορεί να το πει κάποιος έτσι) κάνοντας ένα ριάλιτι (για ποιον άλλον;) για τον εαυτό της φυσικά, το «Shannen Says» ενώ συμμετείχε και στον 10ο κύκλο του «Dancing with the Stars», το οποίο μεταφράζεται σε «ξέμεινε από σταρ η παραγωγή και παίρνει όποιον να ‘ναι τώρα». Δεν πειράζει, δουλίτσα να υπάρχει.

Τέλος, ποιος μπορεί να ξεχάσει την Tiffani Thiessen; Κανείς, απαντώ (γιατί δε βλέπω και ιδιαίτερη συμμετοχή). Από το «Saved by the Bell» (που ναι, τότε πηγαίναμε αρκετοί σχολείο) μέχρι το «Beverly Hills 90210» (που ακόμη δεν το είχαμε τελειώσει το σχολείο), η Thiessen προσπαθεί και πολύ μάλιστα.

Σειρά για σειρά δεν έχει αφήσει που να μην εμφανιστεί αλλά ακόμα να βρει κάτι που να κάνει όλους εμάς να ξεχάσουμε τον πανικό που είχε προκαλέσει στην… αγαπημένη παρέα τoυ Brandon, του Dylan και των άλλων καθημερινών ηρώων του Beverly Hills. Προειδοποίηση (απειλή, όπως θέλετε πάρτε το): δεν τελειώσαμε με το 90201.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]