Οι σκανδαλώδεις καριέρες των διασήμων (πριν γίνουν γνωστοί)

strip
ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Πρόσφατα είχα μία συζήτηση με έναν φίλο, του οποίου η κόρη ετοιμάζεται να σπουδάσει υποκριτική στο εξωτερικό. Το άγχος του και ο προβληματισμός του δικαιολογημένος και αναμενόμενος, αλλά αν θέλει το παιδί τι μπορείς να κάνεις;

«Ο τόπος έχει γεμίσει από άνεργους ηθοποιούς που δουλεύουν σε καφετέριες» μου είπε. «Χρειάζεται πτυχίο από βρετανική σχολή υποκριτικής για να δουλέψει σε καφέ στα Εξάρχεια;» συνέχισε αστειευόμενος (και ακόμη πιο προβληματισμένος).

Εγώ αυτό που έχω να του πω πάντως είναι ότι ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον…

Όταν ο Channing Tatum αποκάλυψε ότι πριν γίνει διάσημος ηθοποιός ήταν stripper, άλλοι ενθουσιάστηκαν, άλλοι τον κορόιδεψαν αλλά κανείς δεν τον κατέκρινε. Βλέπετε είχε γίνει διάσημος άρα η «ρετσινιά» του στριπτίζ είχε μετατραπεί σε μία ιστορία από το παρελθόν για τον μόχθο ενός wannabe σταρ της μεγάλης οθόνης.

Μάλιστα, ο ίδιος ακομπλεξάριστος (και καλά κάνει) πρωταγωνίστησε ως Magic Μike το 2012 στην ομώνυμη ταινία του David Soderbergh, η ιστορία της οποίας ήταν βασισμένη στο παρελθόν του ίδιου του Channing Tatum.

Extra info: Φήμες λένε ότι στα σκαριά βρίσκεται και το σίκουελ, το Magic Mike XXL, με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Ο Channing Tatum μάλιστα έχει αναλάβει και χρέη σεναριογράφου, ενώ στη σκηνοθεσία θα δούμε τον Gregory Jacobs (παλιό γνώριμο των Ocean's 11, 12 κ.λπ). 

Σχεδόν το ίδιο αποκαλυπτικός, ήταν και ο Ashton Kutcher πριν τον ανακαλύψουν για να πρωταγωνιστήσει στο τηλεοπτικό «That 70's Show» και πολύ πριν αυτός ανακαλύψει την Demi Moore και ανοίξουν (όχι και διάπλατα ομολογουμένως) οι πόρτες του Χόλιγουντ.

Ο Aston, ο οποίος διαθέτει γραμμωμένους κοιλιακούς και χαρισματικό πιγούνι, ήταν μοντέλο εσωρούχων (για κλασικά ρούχα ούτε λόγος πια;) και έτσι κάπως έγινε γνωστή η φάτσα του και όχι μόνο.

Αλλά και ο Mark Wahlberg (για όσους είναι άνω των 30 η πληροφορία είναι γνωστή φαντάζομαι) πριν επιδοθεί σε ερμηνείες οσκαρικών αξιώσεων,  ράπαρε ως Marky Mark, σκαρφαλώνοντας στα charts με το «Good Vibrations».

Η καριέρα του όμως άλλαξε ρότα όταν τον πλησίασε ο Calvin Klein και τον έκανε βασικό πρόσωπο της καμπάνιας του. Η εικόνα μιλά από μόνη της (είναι η αλήθεια).

Προφανώς ο Calvin Klein είναι και κυνηγός ταλέντων της 7ης τέχνης. Αλλιώς δεν δικαιολογείται πώς κατάφερε να αναδείξει ένα επίσης μοντέλο εσωρούχων του, σε ηθοποιό με 2 Όσκαρ (ήδη) στο ενεργητικό της.

Ο λόγος για την Hilary Swank, η οποία πόζαρε με τα γυναικεία εσώρουχα του αμερικανού σχεδιαστή των…σταρς.

Από την άλλη, πριν ο Brad Pitt ασχοληθεί με την παραγωγή του «12 χρόνια σκλάβος» και πάρει το πρώτο του Όσκαρ, πριν γνωρίσει την Angelina (που τον έβαλε στον δρόμο της οικογένειας και της φιλανθρωπίας), πριν καν γνωρίσει τον George Clooney, μη σας πω και την «πάντα αδικημένη και δική μας» Jennifer Aniston, είχε κορμί φιδίσιο και ασχολήθηκε όπως και ο συνάδελφός του Magic Mike με την τέχνη του στριπτίζ.

Δύσκολο το μεροκάματο αλλά ο μετέπειτα αρχηγός του Fight Club ήταν μέλος του «The Dancing Bares», μίας ομάδας κολεγιόπαιδων που έκαναν στριπτίζ ερασιτεχνικά για τα απαραίτητα προς το  ζην.

Η πληροφορία που με σόκαρε όμως ήταν ότι και η στιλάτη και κομψή κυρία Douglas, δηλαδή η Catherine Zeta-Jones, υπήρξε  εξωτική χορεύτρια στα νιάτα της.

Φήμες λένε πάντως ότι χρησιμοποίησε τα χρήματα από το στριπτίζ για να πληρώσει για τη ρινοπλαστική της. Τουλάχιστον έπιασαν τόπο τα λεφτά της. Για να μην μιλήσουμε για την απόσβεση που έχει κάνει εδώ και χρόνια.

Tι χρειάζεται λοιπόν για να πάρεις Όσκαρ, φίλε μου αναγνώστη; Γραμμωμένο κορμί και ρυθμός (για αρχή τουλάχιστον).

Σόφη Ζιώγου
[email protected]