Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ανοίγει το δρόμο για τις Κάννες

film
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Το Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads περιμένει τις δικές σας κινηματογραφικές προτάσεις μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται για το Crossroads, το οποίο μόλις ξεκίνησε να δέχεται τα κινηματογραφικά σχέδια που θα συμμετάσχουν στο 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (31 Οκτωβρίου-9 Νοεμβρίου 2014).

Το CROSSROADS, αποτελεί τμήμα της Αγοράς του Φεστιβάλ και αποσκοπεί στην συνολική υποστήριξη των παραγωγών ταινιών μυθοπλασίας μεγάλου μήκους, που σχετίζονται με τις περιοχές της Μεσογείου, της Νοτιοανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης, γεγονός που αποτελεί και απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή του δικού σας σχεδίου.

Πιο συγκεκριμένα, οι χώρες που έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν πρόταση είναι: Αίγυπτος, Αλβανία, Αλγερία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιορδανία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Λίβανος, Λιβύη, Μάλτα, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Ουγγαρία, Παλαιστίνη, ΠΓΔΜ, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Συρία, Τουρκία, Τυνησία.

Κάθε χρόνο η κριτική επιτροπή του Crossroads βραβεύει ένα κινηματογραφικό σχέδιο ενώ μεταξύ των βραβείων είναι το μεγάλο βραβείο συμπαραγωγής της εταιρίας Two Thirty Five, που προσφέρει υπηρεσίες post-production (εικόνα & ήχο).

Παράλληλα, ο παραγωγός του βραβευμένου σχεδίου κερδίζει διαπίστευση για το Producers Network του Φεστιβάλ των Καννών 2015 ενώ η κριτική επιτροπή απονέμει και το βραβείο περαιτέρω ανάπτυξης από το CNC (Centre National du Cinema et de l’ Image Animée) αξίας 7.000 ευρώ και πολλές άλλες διακρίσεις.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 31η Ιουλίου 2014 ενώ αναλυτικές πληροφορίςες αλλά και τη φόρμα κατάθεσης των κινηματογραφικών σας σχεδίων μπορείτε να τις βρείτε στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Καλλιτεχνική διευθύντρια του Crossroads είναι η Marie-Pierre Macia και συντονίστριά του η Αγγελική Βέργου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία υποβολής αίτησης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Αγγελική Βέργου στο 210 8706005 ή στο [email protected].