Με «Ένα Κάποιο Βλέμμα» στο «Party Girl»

cannes2
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Τρεις Γάλλοι σκηνοθέτες κάνουν το ντεμπούτο τους με το «Party Girl», ένα δράμα που επιλέχθηκε να ανοίξει το «Ένα Κάποιο Βλέμμα» στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών.

Οι Marie Amachoukeli, Claire Burger και Samuel Theis - ως σκηνοθέτες πια- θα μας συστήσουν την πρώτη τους ταινία, το «Party Girl» στις 15 Μαΐου.

Με την εταιρεία Elzévir Films στην παραγωγή και την Pyramide Films στην διανομή, το «Party Girl» διηγείται τη ζωή της 60χρονης Angelique, θαμώνα των nightclub.

Παρά το γεγονός ότι ακόμα λατρεύει τους άντρες και τη διασκέδαση μέχρι πρωίας, αισθάνεται ότι λόγω της ηλικίας της και του γεγονότος ότι είναι η μεγαλύτερη από όλους τους άλλους στο club, πρέπει να κατασταλάξει. Έτσι, παντρεύεται έναν από τους πελάτες.

Ο Αργεντίνος σεναριογράφος, παραγωγός και σκηνοθέτης Pablo Trapero, ο οποίος όπως ανακοινώθηκε πριν από 3 μέρες θα είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής στο «Ένα Κάποιο Βλέμμα».

Μία ελεύθερη γυναίκα που επιλέγει να ζει στα όρια μιας συμβατικής κοινωνίας σκηνοθετημένη από 3 παλιούς γνώριμους των Καννών, αφού το 2008 με άλλη ιδιότητα τότε, οι Marie Amachoukeli, Claire Burger και Samuel Theis είχαν αποσπάσει το 2ο βραβείο με το «Forbach» στο Cinéfondation, ενώ την επόμενη χρονιά το «C’est gratuit pour les filles» προβλήθηκε στην Εβδομάδα Κριτικής και το 2010 κέρδισε το βραβείο Cesar.

Η επίσημη ανακοίνωση για την επιλογή των ταινιών θα ανακοινωθεί στις 17 Απριλίου από τον Αργεντίνο σεναριογράφο, παραγωγό και σκηνοθέτη Pablo Trapero, ο οποίος όπως ανακοινώθηκε πριν από 3 μέρες θα είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής στο «Ένα Κάποιο Βλέμμα». Το φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών θα διεξαχθεί από τις 14 ως τις 25 Μαΐου.