O Bruce Willis ξανασυναντά τον Samuel L. Jackson;

jackson-willis
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Φήμες θέλουν τους δυο ηθοποιούς να συνεργάζονται ξανά σε ένα ακόμη σίκουελ του Die Hard ή, ελληνιστί, του «Πολύ Σκληρός Για Να Πεθάνει».

Αυτό δεν μπορεί παρά να ενθουσιάζει τους φαν της ταινίας, ειδικά όσους κατατάσσουν πρώτη σε σειρά προτίμησης το «Πολύ Σκληρός Για Να Πεθάνει: Η Εκδίκηση», εκεί δηλαδή που είχαμε πρωτοδεί τους χαρακτήρες του John McClane και του Zeus Carver μαζί.

Μήπως όμως θα έπρεπε να μιλάμε για συγκρατημένο ενθουσιασμό; Αν το Die Hard είχε σταματήσει στην τρίτη του ταινία, στο μακρινό 1995, τότε όλοι θα ανυπομονούσαν για ένα ακόμα «επεισόδιό» της.

Το φάουλ έχει γίνει όμως και ήταν το απογοητευτικό «Πολύ σκληρός για να πεθάνει σήμερα» το οποίο βγήκε στις αίθουσες το 2013.

Ο αντι-ήρωας ντετέκτιβ John McClane δε θύμιζε σε τίποτα τον παλιό, συμπαθή, πνευματώδη εαυτό του, οπότε αν πρόκειται να δούμε μία ακόμα εκδοχή του σαν ακούραστη πολεμική μηχανή, ίσως να ήταν καλύτερα οι φήμες αυτές να διαψευστούν.

Αυτό που θα άξιζε, θα ήταν να ξαναβλέπαμε τον Willis σαν ακαταπόνητο μεν, ανθρώπινο δε John McClane, ικανό πάντα να ξεγελάει έναν άξιο αντίπαλο.

Κι αν πράγματι το θέλουμε αυτό, τη σκηνοθεσία θα έπρεπε να αναλάβει ξανά ο John McTiernan, την υπογραφή του οποίου φέρουν τα Die Hard 1 και 3.

Όμως ο John McTiernan διάγει βίο… πολυτάραχο και μόλις αποφυλακίστηκε από μια ομοσπονδιακή φυλακή στην οποία παρέμεινε επί 10 μήνες.

Επομένως, το πόσο πιθανό είναι να θέλει να ασχοληθεί με το πρότζεκτ ενός ακόμη Die Hard, παραμένει αδιευκρίνιστο.

Να θυμίσουμε πάντως ότι Bruce Willis και Samuel L. Jackson συνεργάζονται πολύ καλά στην οθόνη, βλέπε Pulp Fiction, The Unbreakable κ.λπ

Τελικά, το ερώτημα είναι αν το Χόλιγουντ πρέπει να αφήνει κάποια πράγματα στο ένδοξο παρελθόν τους ή αν είναι θεμιτό να προσπαθεί να αναβιώσει την αίγλη τους ξανά και ξανά.