Το «Xenia» του Πάνου Κούτρα υποψήφιο στο Φεστιβάλ Των Καννών

cannes
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Παρίσι και τα νέα είναι ευχάριστα για το ελληνικό σινεμά, καθώς η τέταρτη ταινία μεγάλου μήκους του Πάνου Κούτρα διεκδικεί ένα βραβείο στο διαγωνιστικό τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα».

Στο 67ο Φεστιβάλ των Καννών θα διαγωνιστούν ταινίες από 28 χώρες, ενώ η ταινία του Πάνου Κούτρα θα διαγωνιστεί μαζί με άλλες 18 ταινίες από όλον τον κόσμο.

Το συγκεκριμένο τμήμα αφορά σε ταινίες που είναι αυθεντικές και διαφορετικές σε σχέση με το «συνηθισμένο» σινεμά και αξίζουν παγκόσμιας αναγνώρισης.

Υπενθυμίζουμε ότι το 2001, ο Σύλλας Τζουμέρκας είχε διαγωνιστεί στο τμήμα Cinéfondation με την ταινία «Τα Μάτια Που Τρώνε», ενώ ο Θόδωρος Αγγελόπουλος είχε βραβευθεί για το «Ταξίδι στα Κύθηρα», για το «Βλέμμα του Οδυσσέα» και για το «Μια Αιωνιότητα και Μια Μέρα».

Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 25 Μάιου και ανάμεσα στις ταινίες που θα προβληθούν βρίσκονται εκείνες των «βετεράνων» Jean – Luc Godard και Ken Loach, αλλά και των νεότερων Asia Argento από την Ιταλία και Kanu Behl από την Ινδία.

Πλούσιο και πολυεθνικό το πρόγραμμα κι όσο κι αν ακούγεται κλισέ, εμείς ευχόμαστε να νικήσει ο καλός κινηματογράφος.