Σε ύφος «Κυνόδοντα» το video clip από τον Γ. Λάνθιμο

lanthimos
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Ο Γιώργος Λάνθιμος έχει πολλά να πει και ακόμα περισσότερα να δείξει. Έτσι και το νέο video clip του Leon of Athens, «Baby Asteroid» που φέρει την υπογραφή του.

Ειρωνικό, ενδεχομένως παρανοϊκό ή σκληρό αλλά αν το δεις από την καλλιτεχνική άποψη του ανθρώπου που έχει δημιουργήσει τον «Κυνόδοντα» σίγουρα σουρεαλιστικά αστείο και αλληγορικό.

Το τραγούδι «Baby Asteroid» από τη νέα δουλειά «Global» του Leon of Athens (μέχρι πρόσφατα απλά Leon) δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αντίστοιχα του εξωτερικού, αν και δεν είμαι ειδική.

Το ίδιος ακριβώς ισχύει και για το video clip. Ο Γιώργος Λάνθιμος, πιστός  στο γνωστό του ύφος, σκηνοθετεί τρεις ιστορίες. Ίσως παράλληλες, ίσως ανεξάρτητες μεταξύ τους. Μόνο αυτός ξέρει.

Αλλιώς πώς θα μπορούσε να εξηγήσει κανείς τη συνύπαρξη ενός κατασακαταμένου ανθρώπου που υπηρετεί κάποιον αρτιμελή μάλλον νοσοκόμο, τη δολοφονία ενός ηλικιωμένου από μία γυναίκα (η σκηνή με το κοριτσάκι στο τέλος κάνει το clip ακόμα πιο παρανοϊκό) και την προσπάθεια αποπλάνησης ενός πιτσιρικά από μία νεαρή κοπέλα; Και στις 3 ιστορίες το τέλος είναι αν μη τι άλλο, απρόβλεπτο.

Το νέο κομμάτι κυκλοφορεί από την Mimosa's Dream Records, ηχογραφήθηκε στα τέλη του 2013 στα Tarbox Road Studios του Dave Fridmann και την παραγωγή υπογράφει ο Tony Doogan. Η διανομή στην Ελλάδα και την Κύπρο γίνεται από την Cobalt Music.

Τελικά όμως, είτε αρέσει είτε προκαλεί, το νέο video clip του Leon of Athens σε σκηνοθεσία Γιώργου Λάνθιμου, σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο και αξίζει να του ρίξετε μια ματιά, όπως κυκλοφόρησε στο Youtube.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]