Χόμπιτ: ξανάλλαξε ο... Μανωλιός

hobbit
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Φαίνεται ότι εκεί στην παραγωγή των Χόμπιτ, έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο ή μεγάλη αναποφασιστικότητα!

Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι αλλάζουν τόσο συχνά τίτλο για την επόμενη ταινία: από το «There And Back Again», πέρασαν για λίγο στο «Into The Fire» και τώρα επανήλθαν στο «The Hobbit: The Battle Of The Five Armies».

Αυτή τη φορά τουλάχιστον ο τίτλος ήρθε από επίσημη πηγή - από το σκηνοθέτη Peter Jackson για την ακρίβεια - και σίγουρα είναι πολύ πιο περιγραφικός σε σχέση με αυτά που πρόκειται να δούμε.

Οι παλιοί μας γνώριμοι, ο Bilbo, οι Νάνοι, ο Gandalf και τα Ξωτικά, πέφτουν με ορμή σε μια μεγάλη μάχη εναντίον του δράκου Smaug και των άλλων σκοτεινών δυνάμεων που καταδυναστεύουν τη Μέση Γη.

Ο Jackson αποφάσισε να προχωρήσει με αυτό τον τίτλο αφού παρακολούθησε μια πρώτη κόπια της ταινίας. Είχαν ήδη συζητήσει με το στούντιο για την πιθανότητα να αλλάξουν τον τίτλο και είχαν αφήσει το ενδεχόμενο ανοιχτό μέχρι την πρώτη προβολή της κόπιας.

Αυτό συνέβη μόλις την περασμένη βδομάδα, οπότε τα καλά νέα είναι δύο: και ότι ο τίτλος είναι πιο ταιριαστός, αλλά και η ταινία είναι σχεδόν έτοιμη.

Σχεδόν...γιατί θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου, οπότε θα αρχίσει να προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες.