O Steven Spielberg διασκευάζει το Μεγάλο Φιλικό Γίγαντα

spielberg
ΔΕΥΤΕΡΑ, 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Το αγαπημένο παραμύθι του Roald Dahl θα επιστρέψει στις οθόνες με τον master Spielberg στη σκηνοθετική καρέκλα.

Ο Spielberg εξακολουθεί να είναι παραγωγικός και πολυάσχολος – μόλις πριν λίγες μέρες γράφαμε ότι είναι πιθανό να σκηνοθετήσει τον Tom Hanks σ’ ένα ψυχροπολεμικό ψυχολογικό θρίλερ, ενώ είναι σχεδόν  σίγουρο ότι ετοιμάζει και το «The Kidnapping of Edgardo Mortara».

Παρ’ όλα αυτά, ο 67χρονος ταλαντούχος σκηνοθέτης, φαίνεται ότι θα βρει τον απαραίτητο χρόνο για συνεργαστεί εκ νέου με τη σεναριογράφο του «E.T. Ο Εξωγήινος», τη Melissa Mathison, προκειμένου να γυρίσει το ΜΦΓ, όπως το αποκαλούν οι βιβλιόφιλοι.

Πρόκειται για μία μαγική ιστορία στην οποία ένα μικρό κοριτσάκι γνωρίζει το μοναδικό φιλικό γίγαντα σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Ο γίγαντας αναλαμβάνει να ξορκίσει τους εφιάλτες από τον ύπνο των παιδιών και να τα προστατέψει από τις ορέξεις των υπολοίπων μελών της φαμίλιας του.

Το βιβλίο έχει ήδη γνωρίσει μια επιτυχημένη τηλεοπτική διασκευή, όμως το να το αναλάβει ο μαέστρος των μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών Steven Spielberg θα του δώσει σίγουρα μια νέα πνοή. Παιδικό ή μη, εμείς ανυπομονούμε. Εσείς;