Πρωτοκλασάτα ονόματα στην Επιτροπή των Καννών

jury
ΔΕΥΤΕΡΑ, 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Από τον Willem Dafoe και την Sofia Coppola ως τον Gael Garcia Bernal και την πρόεδρο Jane Campion, η φετινή Επιτροπή που θα χαρίσει σε έναν διαγωνιζόμενο τον πολυπόθητο Χρυσό Φοίνικα είναι έτοιμη για δράση.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του φεστιβάλ, που ξεκινά στις 14 Μαΐου, η φετινή επιτροπή της Κρουαζέτ έχει δημιουργούς από την Κίνα, την Κορέα, την Δανία, τις ΗΠΑ, το Ιράν, τη Γαλλία και το Μεξικό.

Το πολυπολιτισμικό αυτό καλλιτεχνικό συνονθύλευμα απαρτίζεται από την πρόεδρο Jane Campion, σκηνοθέτη, σεναριογράφο και παραγωγό από την νέα Ζηλανδία, η οποία στο πλευρό της θα έχει τη Γαλλίδα ηθοποιό Carole Bouquet, τη σκηνοθέτη,

σεναριογράφο και παραγωγό από τις ΗΠΑ Sofia Coppola, την Ιρανή ηθοποιό Leila Hatami, τους συναδέλφους της από τη Νότιο Κορέα και τις ΗΠΑ αντίστοιχα,
Jeon Do-yeon και Willem Dafoe, τον ηθοποιό, σκηνοθέτη και παραγωγό από το Μεξικό Gael Garcia Bernal και τους σκηνοθέτες, σεναριογράφους και παραγωγούς Jia Zhangke και Nicolas Winding Rerf, από την Κίνα και τη Δανία, αντίστοιχα.

Από το 2009, η Επιτροπή απαρτίζεται από 5 γυναίκες και 4 άντρες ενώ το δύσκολο έργο τους είναι να αποφασίσουν μεταξύ 18 ταινιών από το Διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ, ποιο είναι εκείνο που αξίζει τον πολυπόθητο Χρυσό Φοίνικα.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν το Σάββατο 24 Μαΐου ενώ την επομένη, Κυριακή 25 Μαΐου, θα γίνει η προβολή της νικήτριας ταινίας, παρουσία της Επιτροπής, σημαίνοντας με αυτόν τον τρόπο το κλείσιμο του κινηματογραφικού event.