Ένας Πρόεδρος, κλασικά video games και οι (απαραίτητοι) εξωγήινοι

sandler
ΤΡΙΤΗ, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Η 15η Μάιου φαίνεται ότι είναι μια δημοφιλής ημερομηνία για το Χόλιγουντ, καθώς τότε θα προβληθούν στις ΗΠΑ το Pitch Perfect 2 της Elizabeth Banks από τη Universal και το Mad Max: Fury Road από τη Warner Bros.

Δύσκολα θα έμενε η Sony έξω από το παιχνίδι και πράγματι, το Pixels, η καινούργια κωμωδία δράσης στην οποία θα πρωταγωνιστεί ο Adam Sandler, θα προβληθεί επίσης την ίδια μέρα.

Στο σενάριο που έχουν γράψει οι Tim Herlihy και Tim Dowling παρακολουθούμε κάποια φυλή εξωγήινων η οποία βλέποντας αποσπάσματα από κλασικά video games της δεκαετίας του ’80, εκλαμβάνει τις σκηνές αυτές σαν κήρυξη πολέμου.

Οι εξωγήινοι εκπαιδεύονται βάσει των video games και όταν αποφασίζουν να εισβάλλουν στη γη, ο Αμερικανός πρόεδρος - ποιος άλλος; - συνειδητοποιεί ότι η μόνη ελπίδα διάσωσης του πλανήτη εναπόκειται στους παλιούς του φίλους, τους πάλαι ποτέ πρωταθλητές των arcade παιχνιδιών.

Το φιλμ βασίζεται σε μία προϋπάρχουσα μικρού μήκους ταινία του Patrick Jean, η οποία είχε βγει το 2010. Η Happy Madison, η εταιρεία παραγωγής του Adam Sandler, άρχισε την παραγωγή της ταινίας 4 χρόνια πριν – χρόνος απαραίτητος για να συγκεντρώσει το σωστό καστ βετεράνων κωμικών.

Ο Kevin James είναι...ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Το ρόλο του προέδρου των ΗΠΑ θα κρατάει ο Kevin James, ο οποίος έχει συνεργαστεί με το Sandler πολλές φορές ως τώρα. Ο ίδιος ο Sandler, μαζί με το Josh Gad θα είναι, φυσικά, οι gamers φίλοι του προέδρου.

Ο Peter Dinklage (Game of Thrones) θα είναι ένας από τους έξτρα gamers που θα ενσωματωθούν στην ομάδα, ενώ η Michelle Monaghan – την οποία πρόσφατα θαυμάσαμε ως Maggie Hart στη σειρά True Detective – θα παίζει σ’ έναν άγνωστο μέχρι στιγμής ρόλο.

Ο Chirs Columbus, ο οποίος έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία, δεν έχει καθίσει στην καρέκλα του σκηνοθέτη από το 2010.

Δύσκολα όμως μπορούμε να φανταστούμε ότι το ταλέντο του έχει σκουριάσει, μιας και είναι ο σκηνοθέτης στον οποίο χρωστάμε τα δύο πρώτα «Μόνος στο Σπίτι», τα δύο πρώτα «Χάρι Πότερ» και τη «Mrs. Doubtfire». Η συνέχεια επί της οθόνης.