Ναι, αλλά είναι… χοντρός ο Godzilla

godzilla1
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΜΑΙΟΥ 2014

Η ταινία με το ανήμερο θεριό της Ιαπωνίας είναι πολλά υποσχόμενη. Ωστόσο, οι Ιάπωνες θα το ήθελαν πιο…fit.

Το νέο τρέιλερ για την πολυαναμενόμενη ταινία, που βγαίνει λίαν συντόμως στις κινηματογραφικές αίθουσες, κυκλοφόρησε μόλις πριν λίγες μέρες.

Φυσικά, εμείς πιστοί στις απαιτήσεις των καιρών και του σινεμά σας ενημερώσαμε γι' αυτό. Πριν όμως επιτεθεί το τέρας της φύσης που ακούει στο όνομα Godzilla και γίνει ο κακός χαμός στην υφήλιο (και συγκεκριμένα στις ΗΠΑ, μα πού αλλού;), οι φίλοι Ιάπωνες «έσπευσαν» να κάνουν τα παράπονά τους (και καλά έκαναν αν με ρωτάτε, δική τους έμπνευση είναι εξάλλου) στην αμερικανική παραγωγή.

Η σαύρα – τέρας (ή ερπετό τέλος πάντων) αποδείχτηκε λίγο πιο «χοντρή» από ό,τι την έχουν συνηθίσει οι κάτοικοι της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου.

Όσο «politically incorrect» και αν ακούγεται η λέξη «χοντρός», το μεγαλύτερο ιαπωνικό ιντερνετικό φόρουμ «2ch», μόνο ευγενικά σχόλια δεν είχε περί των παραπανίσιων κιλών του τέρατος.

«Πάχυνε;» αναρωτιόνταν ο κόσμος ενώ άλλοι έγραψαν «Ο Godzilla έχει χάσει τη φόρμα του» και «He's gone Supersize Me», αναφερόμενοι στο ντοκιμαντέρ του Morgan Spurlock για την υπερκατανάλωση fast food στις ΗΠΑ.

Από τα καλύτερα σχόλια που αναρτήθηκαν όμως ήταν εκείνο που έλεγε «Αυτό συμβαίνει όταν όλη την ώρα κάθεσαι και τρως». Πιο καυστικό από τα υπόλοιπα, αλλά το ίδιο ενοχλημένο με τα παραπανίσια κιλά του υπέρβαρου πλέον Godzilla.

Αλλά μη νομίζετε ότι όλα τα σχόλια ήταν πικρόχολα. Όχι, υπήρχε και …ένα που έλεγε ότι τουλάχιστον η νέα εκδοχή του Godzilla, είναι πολύ καλύτερη από εκείνη του 1998.

Τελικά, το Χόλιγουντ έχει εμμονή με τα κιλά μόνο σε… ρεαλιστικές συνθήκες.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]