Η Keira Knightley και ο Jake Gyllenhaal θα ανέβουν στο Έβερεστ;

keira
ΔΕΥΤΕΡΑ, 05 ΜΑΙΟΥ 2014

Το 1996 δύο ορειβατικές ομάδες προσπαθούν να κατακτήσουν την ψηλότερη κορυφή του κόσμου.

Όμως, ο κακός προγραμματισμός, οι δύσκολες καιρικές συνθήκες, οι χιονοστιβάδες και μία χιονοθύελλα, θα δυσκολέψουν πολύ το εγχείρημά τους.

Πολλοί δε θα αντέξουν και θ’ αφήσουν εκεί την τελευταία τους πνοή. Tο «Everest» θα αφηγηθεί την ιστορία εκείνων που «χάθηκαν» κι εκείνων που επιβίωσαν.

Ο Ισλανδός σκηνοθέτης Baltasar Kormákur πάντως, ο οποίος ανέλαβε την ταινία, επέλεξε να της προσδώσει στοιχεία μυθοπλαστικού «ντοκιμαντέρ», οπότε το καστ πρόκειται να ταξιδέψει στο Νεπάλ, αλλά και στις ιταλικές Άλπεις για τα γυρίσματα.

Εκεί θα βρεθούν όλοι οι ηθοποιοί, πλην της Keira Knightley η οποία θα ενσαρκώσει τη σύζυγο του αρχηγού της αποστολής (Jake Gyllenhaal) που έμεινε πίσω.

Αξιοσημείωτο είναι ότι για τις συγκεκριμένες αποστολές έχουν γραφτεί δύο βιβλία: το «Into Thin Air» του Jon Krakauer, ο οποίος είχε τότε αναλάβει τη δημοσιογραφική κάλυψη της αποστολής για λογαριασμό του περιοδικού Outside και το «The Climb: Tragic Ambitions on Everest» του οδηγού Anatoli Boukreev.

Στις δύο μαρτυρίες τα γεγονότα εξιστορούνται με διαφορετικό τρόπο και πολλές αντιτιθέμενες απόψεις έχουν έκτοτε εκφραστεί.

Το αποτέλεσμα πάντως θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 18 Σεπτεμβρίου 2015.