Υποκλοπές και διλήμματα με ελληνική υπογραφή

wild-duck
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΜΑΙΟΥ 2014

Ο Γιάννης Σακαρίδης, με πολλά χρόνια ως μοντέρ στην πλάτη του και περισσότερες από δέκα μικρού μήκους ταινίες, κατάφερε, εν μέσω της ανελέητης αυτής κρίσης, να συγκεντρώσει φίλους και συναδέλφους και να φτιάξει την «Αγριόπαπιά» του.

Κεντρικός χαρακτήρας της ταινίας Wild Duck, ο Δημήτρης, ένας χρεοκοπημένος μηχανικός τηλεπικοινωνιών, ο οποίος, μαζί με έναν πρώην συνάδελφό του, αναλαμβάνει να διαλευκάνει ένα σκάνδαλο υποκλοπών. 

Ύστερα από ενδελεχή έρευνα, οι δυο τους οδηγούνται σ’ ένα ύποπτο διαμέρισμα μιας πολυκατοικίας. Η άρρωστη ένοικος του επάνω ορόφου, σύντομα θα εμπλακεί στη ζωή του Δημήτρη και η προσοχή του θα μετατοπιστεί.

Ο Κώστας Γαβράς αναφερόμενος στο «Wild Duck» είπε ότι πρόκειται για μια «ιστορία σύγχρονη και κρίσιμα επίκαιρη» και για «μια ταινία σκηνοθετημένη με μαεστρία».

Πράγματι, από το τρέιλερ και μόνο η καταπληκτική φωτογραφία του Jan Vogel προδίδει μια ταινία δουλεμένη, η οποία φαίνεται να ξεφεύγει από τις συνηθισμένες εικόνες του ελληνικού κινηματογράφου.

Τα ηθικά διλήμματα, η μία ευκαιρία να κάνεις την υπέρβαση και ν’ αντισταθείς, το ταξίδι σαν αφορμή για να φτάσεις σε μια ουσιαστική αυτογνωσία, είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν μια ταινία, η οποία έχει ήδη κάνει το ταξίδι της σε μεγάλα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ. Καιρός να την απολαύσουμε κι εμείς.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σακαρίδης. Παίζουν: Αλέξανδρος Λογοθέτης, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Θέμις Μπαζάκα, Γιάννης Στάνκογλου, Ηλίας Λογοθέτης. Η ταινία προβάλλεται αποκλειστικά στο Δαναό από την Πέμπτη 8 Μαΐου.