Τι ξέρουμε (μέχρι τώρα) για τον Προμηθέα 2;

prometheus
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΜΑΙΟΥ 2014

Όταν ο Ridley Scott συνάντησε τον Michael Fassbender, ένα φουτουριστικό κινηματογραφικό ταξίδι έφτασε μέχρι τα Oscar για τα εφέ του φυσικά.

Αυτά έγιναν το 2012 με τον «Προμηθέα», μία ταινία για άλλους επική και για άλλους πάλι ακαταλαβίστικη.

Για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους - και κυρίως επειδή ο «Προμηθέας» απέφερε κέρδη ύψους 400 εκατ. δολαρίων παγκοσμίως- οι παραγωγοί αποφάσισαν ότι ένα σίκουελ (πρίκουελ σεναριακά ποιος ξέρει;) μάλλον επιβάλλεται. Τα νέα αυτά τα ξέραμε από πέρυσι.

Ένα χρόνο μετά, τι έχει αλλάξει για τον Προμηθέα 2;

Τίτλος δεν υπάρχει ακόμα αλλά ο Fassbender θα πρωταγωνιστεί πάλι. Κάτι που μας οδηγεί στη δεύτερη διαπίστωση: Ο Scott θα βρίσκεται επίσης στην καρέκλα του σκηνοθέτη.

Από πού το συμπεράναμε αυτό; Από τις δηλώσεις του πρώτου, ο οποίος σε συνέντευξή του, όταν ρωτήθηκε για μία επικείμενη συνεργασία με τον σκηνοθέτη, δήλωσε κατενθουσιασμένος «Απολύτως…Λατρεύω τον Ridley, είναι κορυφαίος σκηνοθέτης».

Στο σενάριο θα δούμε τα κείμενα του Michael Green (ακόμα επίσημα χείλη δεν το διαβεβαίωσαν αλλά είναι σχεδόν σίγουρο). Τα διαπιστευτήρια του τα έδωσε στο «Green Lantern» με τον Ryan Reynolds (εντάξει όχι και ό,τι καλύτερο αλλά…), στη νέα εκδοχή του «Blade Runner», στο τηλεοπτικό «Kings», στο «Smallville» και στο «Heroes».

Η υπόθεση δε, μάλλον θα αφορά σε πολλαπλά ρομπότ του…Fassbender, λένε διάφορες γλώσσες.

Αλλά όλα αυτά θα περιμένουμε να τα δούμε κάπου γύρω στον Μάρτιο του 2016, αφού ο Scott ολοκληρώσει τον «Moses», τη βιβλική ταινία που ετοιμάζει.