Γούντι Αλεν: «Η γυναίκα μου δεν έχει δει τις περισσότερες ταινίες μου»

gounti-alen-i-gunaika-mou-den-exei-dei-tis-perissoteres-tainies-mou

ΔΕΥΤΕΡΑ, 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

O Γούντι Άλεν σε μια συνέντευξή του στην Guardian αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές για το παρελθόν του.

Ο Γούντι Άλεν, παρά τα 75 χρόνια του παραμένει από τους πιο εργατικούς σκηνοθέτες του Χόλιγουντ. Στο πλαίσιο της νέας του ταινίας «You Will Meet a Tall Dark Stranger» η Guardian, δημοσίευσε μια «εκ βαθέων» εξομολόγησή του.

Αναφορικά με την αινιγματική σχέση του με την Soon-Yi, αποκαλύπτει ότι «λόγω της μεγάλης διαφοράς ηλικίας, πολλοί νόμιζαν ότι παντρεύτηκα κάποια που θα με θεοποιούσε. Δεν είχε δει το 90% των ταινιών μου και σήμερα δεν έχει δει το 60%. Δεν την ενδιαφέρουν. Είναι αυστηρή κριτικός της δουλειάς μου. Μισεί όταν παίζω κλαρίνο, δεν το αντέχει».

Θεωρεί τον εαυτό του «καλό πατέρα» και θα ήθελε να σταθεί κοντά σε όλα τα παιδιά του ανεξαιρέτως. Στα λόγια του διακρίνεται η πικρία για την δικαστική απόφαση που τον χώρισε με τα παιδιά του από την Μία Φάροου, αλλά και μια κυνικότητα για το παρελθόν του: δεν κρατάει φωτογραφίες ή σενάρια από τις ταινίες του, ενώ δεν βλέπει καν τις ολοκληρωμένες ταινίες του τις οποίες θεωρεί «μαρτύρια», αφού δεν τον ικανοποιούν ποτέ.

Η... συμβίωση του με την Νταϊάν Κίτον τον βοήθησε να κατανοήσει τις γυναίκες ώστε να γίνουν πολυδιάστατες προσωπικότητες στα έργα του. Μπορεί να μην έχουν συνεργαστεί για πολλά χρόνια, αλλά όπως ομολογεί ο ίδιος, θα ήθελε πάρα πολύ να ξανασμίξουν. Ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος, αφού «μπορεί να λέει ο κόσμος ότι θέλουν να μας δουν μαζί, αλλά πραγματικά θέλουν να δουν τον Λεονάρντο ντι Κάπριο να κυνηγάει την Σκάρλετ Γιόχανσον». Ποιος ξέρει όμως, μπορεί να δούμε τελικά ένα σίκουελ του «Νευρικού εραστή», αφού φαίνεται να μπαίνει σε μια πιο ώριμη και διαλλακτική φάση της ζωής καριέρας του.