O Quentin Tarantino «κλείνει» τις Κάννες μόνο …για μια χούφτα δολάρια

fistful
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΜΑΙΟΥ 2014

Ο Tarantino είναι γνωστό ότι είναι λάτρης των γουέστερν και ειδικά εκείνων των spaghetti film που φέρουν την υπογραφή του Sergio Leone.

Φέτος οι Κάννες μάλιστα, του επεφύλασσαν ένα από τα ωραιότερα δώρα της ζωής του καθώς θα είναι εκείνος ο οποίος θα «κλείσει» το φεστιβάλ παρουσιάζοντας την νέα κόπια της ταινίας του Sergio Leone, «Για μια χούφτα δολάρια».

Γιορτάζοντας τα 50 χρόνια από τη γέννηση των συγκεκριμένων παραγωγών το 1964, οι διοργανωτές αποφάσισαν αντί για την καθιερωμένη παγκόσμια πρεμιέρα μιας ταινίας, το φεστιβάλ φέτος να κλείσει με την προβολή της διάσημης αυτής κινηματογραφικής δημιουργίας, την οποία θα παρουσιάσει μετά την απονομή των βραβείων το Σάββατο 24 Μαΐου, ίσως ο πιο φανατικός θαυμαστής της, ο υπέροχος Quentin Tarantino.

Ο …πατέρας του «Django» έχει μιλήσει ανοιχτά για την αγάπη του προς τα έργα του Sergio Leone αλλά και το πόσο ο διάσημος σκηνοθέτης έχει επηρεάσει τη δική του πορεία στο σινεμά.

Η συγκεκριμένη νέα κόπια δε, οφείλει την ύπαρξή της στην φιλότιμη και πολύ επιτυχημένη προσπάθεια της Ταινιοθήκης της Μπολόνια και του αρχικού παραγωγού (και εταιρείας διανομής) Unidis Jolly Film, με τη σημαντική συμβολή της Ένωσης «Hollywood Foreign Press Association» και της εταιρείας του Martin Scorsese «Film Foundation». Η αποκατάσταση της κόπιας έγινε στα εργαστήρια Immagine Ritrovata.

Το μόνο που θα χρειαζόταν όμως, για να αγγίξει αυτή η προβολή την τελειότητα, είναι η παρουσία του Clint Eastwood...