O Στίβεν Σπίλμπεργκ σε δημιουργικό οίστρο

o-stiben-spilmpergk-se-dimiourgiko-oistro

ΤΡΙΤΗ, 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ εργάζεται πυρετωδώς πάνω στη νέα του ταινία «War Horse», μια επική περιπέτεια για τη φιλία και το θάρρος που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Ιανουάριο του 2012.

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 1982, το «War Horse» του Μάικλ Μορπούγκο, αποτελεί μια κλασική οικογενειακή ιστορία αγάπης και πίστης. Η πρωτότυπη αυτή ιστορία μεταφέρθηκε στο θέατρο με μεγάλη επιτυχία από τον Νικ Στάφορντ και αργότερα την ανακάλυψε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Η ιστορία του Άλμπερτ και του αγαπημένου του αλόγου, Τζόι μας οδηγεί σε μια φάρμα, λίγο πριν ξεσπάσει ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Ο Τζόι πωλείται στο βρετανικό ιππικό από τον πατέρα του Άλμπερτ και από εκεί βρίσκεται στις πρώτες γραμμές του μετώπου. Με ένα μαγικό τρόπο, ο Τζόι επηρεάζει τις ζωές των ανθρώπων που συναντά, ενώ ο Άλμπερτ μην μπορώντας να ξεχάσει τον φίλο του, εγκαταλείπει το σπίτι του και κατατάσσεται στον στρατό, προκειμένου να τον ξαναβρεί.

«Η ιστορία με γοήτευσε και με μετέφερε ακριβώς στην εποχή εκείνη. Με κατέκτησε με την αυθεντικότητα και την ειλικρίνεια της και την οραματίστηκα ως μια ταινία για οικογένειες, το ταξίδι ενός αγοριού και ενός αλόγου που ήταν κάποτε τόσο κοντά, ώσπου η μοίρα τους χώρισε. Ελπίζω αυτή η ιστορία να φέρει τους ανθρώπους κοντά, καθώς το μήνυμά της στην ουσία του μπορούν να το νιώσουν άνθρωποι από διαφορετικές χώρες και εθνικότητες. Η ταινία έχει θέμα της την πίστη, την ελπίδα και την επιμονή, το θάρρος ενός αγοριού και ενός αλόγου και την αφοσίωση που κινεί τη σχέση τους», υπογραμμίζει ο διάσημος σκηνοθέτης και παραγωγός.

Η ταινία γυρίστηκε στο Νταρτμουρ: «Ποτέ ξανά στην μακρά και επιλεκτική καριέρα μου, δεν έχω έρθει σε επαφή με τόσο άφθονη φυσική ομορφιά, όσο αυτή στο Νταρτμουρ. Η φυσική ομορφιά του τοπίου έχει μείνει ανέγγιχτη και στην ταινία, καθώς δεν χρειάστηκε να επέμβω σχεδόν καθόλου στα ‘σκηνικά’»

Για τον Σπίλμπεργκ η ευκαιρία να δουλέψει με άλογα ήταν μια εμπειρία μοναδική «Εντυπωσιάστηκα με το πόσο εκφραστικά είναι τα άλογα και πόσο εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Την παραγωγή υπογράφει ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και η Καθλίν Κένεντι, ενώ πρωταγωνιστούν οι Έμιλι Γουάτσον, Ντέιβιντ Θιούλις, Πίτερ Μιούλαν, Νιλς Άρεστρουπ, Τομ Χίντλεστον, Τζέρεμι Ιρβάιν και Τόμπι Κέμπελ. Οι Λι Χολ και Ρίτσαρντ Κέρτις υπογράφουν το σενάριο, βασισμένοι στο βιβλίο του Μάικλ Μορπούγκο και το πρόσφατο θεατρικό έργο του Νικ Στάφορντ που ανέβηκε σε παράσταση από το Εθνικό Θέατρο της Μεγάλης Βρετανίας.