Μα τι σου έφταιξε το παιδί;

names
ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΜΑΙΟΥ 2014

Εγώ πάντως αυτό θα ρωτούσα αν συναντούσα κάποιον από τα πρωτοκλασάτα ονόματα του Χόλιγουντ.

Γιατί αλλιώς δεν εξηγούνται τα ευφάνταστα – σχεδόν εκδικητικά - ονόματα που αποφάσισαν έτσι ελαφρά τη καρδία να δώσουν στα παιδιά τους αγνοώντας: 1ον) πόσο αδίστακτα είναι τα πιτσιρίκια στο σχολείο (κάπως έτσι φτάσαμε να μιλάμε για παγκόσμιο bulling) και 2ον) ότι το όνομα το κουβαλάς μια ζωή.

Το δέχομαι ότι και η διαιώνιση (ακόμα και σήμερα) της Μαρίας, του Κώστα, του Γιώργου και του Γιάννη –χωρίς παρεξήγηση- δεν είναι και ο,τι καλύτερο αλλά τουλάχιστον είναι μία safe επιλογή για το μέλλον.

Κάτι που δεν ισχύει για τη «Hopper», κόρη του Sean Penn και της Robin Wright. Hopper είναι η χοάνη, η σκάφη αλλά και ένα είδος εντόμου ενώ κατέχει ιδιαίτερη θέση και στα γραφεία του Κογκρέσου, ως ένα ξύλινο κουτί στο πάτωμα, όπου τοποθετεί τους λογαριασμούς του ο γερουσιαστής.

Η Gwyneth Paltrow από την άλλη με τη σύμφωνη γνώμη του πρώην συζύγου της και frontman των Coldplay, Chris Martin, ονόμασαν την κόρη τους «Μήλο». Και επειδή αυτό δεν ήταν αρκετό είπαν και τον γιo τους Μωυσή.

Ο Sylvester Stallone πάλι ήταν πιο …παραστατικός να το πω (;): Sage Moonblood και Seargeoh. Όχι, δε φταίνε τα αγγλικά σας, απλά αυτά τα ονόματα δε σημαίνουν τίποτα απολύτως, σε καμία γλώσσα (ανθρώπινη τουλάχιστον). Κάτι από φασκόμηλο μια αιματοβαμμένη νύχτα με φεγγάρι, κάτι από θάλασσα, μάλλον άλλο ήθελε να πει αλλά επειδή έχει και βαριά προφορά, δεν τον κατάλαβε…ο παπάς.

Κάπου μεταξύ «destiny» και «destroy» ανακαλύψαμε και το όνομα της κόρης του Steven Spielberg με την Kate Capshaw. Destry, το έβγαλαν το παιδί χωρίς να είναι -δυστυχώς γι’ αυτό- κινηματογραφική έμπνευση.

Ο Will Smith έχει την κόρη του πριγκίπισσα και το επιβεβαιώνει και το όνομά της: Willow Camille Reign, μία βασιλεία που αν μη τι άλλο ξεχωρίζει. Εντάξει, το παραδέχομαι αυτό ήταν μία γλυκιά επιλογή.

Zola Ivy, Bella Zahra, Shane Audra, Brea και Angel Iris Murphy Brown (με την Melanie Brown των Spice Girls). Αυτά είναι τα ονόματα που επέλεξε ο Eddie Murphy και η Nicole Mitchell για τα παιδιά τους. Μήπως τελικά υπάρχει η χώρα Ζαμούντα;

«Ωκεανέ, πάρε τη Σονέτα και την Αλήθεια και πηγαίνετε να παίξετε στην πίσω αυλή. Εδώ θέλω να σκουπίσω», προφανώς θα λέει η σύζυγος του Forest Whitaker στα παιδιά τους. Μα τι…ρομαντικά ανορθόδοξο πια;

Βέβαια, από τον Spike Lee περίμενα κάτι πιο ευφάνταστο από το «Satchel», που επέλεξε για την κόρη του. Βαλίτσα, σακίδιο, σχολική τσάντα. Όπως και να το πεις δεν το σώνεις.

Ο Jason Michael Lee και η Bath Riesgraf έχουν ανεπτυγμένη αίσθηση του χιούμορ, αλλά ειλικρινά το να ονομάσεις το παιδί σου «Pilot Inspektor» με ξεπερνά.

Όπως επίσης με ξεπερνά και η επιλογή του «Kal-El» για τον γιο σου Nicholas Cage. Φανατικός θαυμαστής του Σούπερμαν ο Cage, αποφάσισε (αν και δεν περίμενα κάτι καλύτερο) να ονομάσει τον γιο του όπως τον άνθρωπο από ατσάλι. Το κρίμα στο λαιμό σου…

Σόφη Ζιώγου
[email protected]