Και οι αδερφοί Coen στα πλάνα των Spielberg και Tom Hanks

coen
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΜΑΙΟΥ 2014

Τα σπουδαία αυτά ονόματα του παγκόσμιου σινεμά συνεργάζονται για μία ταινία που προβλέπεται να αφήσει εποχή.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του THR, το σενάριο του πολυαναμενόμενου νέου project του Steven Spielberg, όπου θα πρωταγωνιστεί ο Tom Hanks θα φέρει την υπογραφή των ευφυέστατων και βραβευμένων αδερφών Coen.

Λίγο μόλις διάστημα μετά τις φήμες περί συνεργασίας του Spielberg με τον Hanks, τα νέα για τη σεναριακή πένα των αδερφών Coen έρχονται για να μας προκαλέσουν ακόμη περισσότερο θαυμασμό.

Η ταινία αφορά σε ένα δράμα του Ψυχρού Πολέμου, το οποίο δε διαθέτει ακόμα τίτλο, θα ξεκινήσει τα γυρίσματά του τον Σεπτέμβριο στην Ευρώπη και ως εταιρεία παραγωγής υπογράφει η  DreamWorks.

Οι Joel και Ethan Coen έχουν ήδη ένα προσχέδιο στα σκαριά που αφηγείται την ιστορία του δικηγόρου James Donovan, που χειρίστηκε τις διαπραγματεύσεις με την KGB για την απελευθέρωση του Gary Powers, του πιλότου του κατασκοπευτικού αεροπλάνου U-2, που κατερρίφθη από τις ρωσικές δυνάμεις.

Η ιστορία ανήκει στον Matt Charman, αλλά οι Coen λειτουργούν συμπληρωματικά, ενδεχομένως και λυτρωτικά στην εξέλιξη του σεναρίου προσθέτοντας τη δική τους ιδιαίτερη πινελιά.

Αν όντως η συνεργασία αυτή προχωρήσει θα σημάνει την δεύτερη συνάντηση του Hanks με τους αδερφούς Coen μετά το The Ladykillers του 2004 και την τέταρτη με τον Spielberg μετά τη Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν (Oscar σκηνοθεσίας γα τον Spielberg και υποψηφιότητα Α΄ ανδρικού για τον Hanks), The Terminal και Πιάσε με, αν μπορείς. Οι δυο τους βέβαια έχουν συνεργαστεί και στο τηλεοπτικό Band of Brothers.

Προς το παρόν, οι Coen περιμένουν να βγει στις αίθουσες το «Unbroken», η τρίτη σκηνοθετική δουλειά της Angelina Jolie, καθώς συμμετέχουν στο σενάριο.