Οδηγός επιβίωσης για τις ταινίες τρόμου

scream
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΜΑΙΟΥ 2014

Με απλά λόγια, τι ΔΕΝ κάνουμε σε περίπτωση που... βρεθείτε σε συνθήκες ταινίας τρόμου, είτε ως θεατές, είτε ως πρωταγωνιστές.

Τα γνωστά και χιλιοειπωμένα λάθη, που όλοι οι πρωταγωνιστές των ταινιών τρόμου κάνουν, πρέπει να τα αποκηρύξουμε. Ας μάθουμε επιτέλους από τα λάθη τους.

Προσοχή: για τη σουρεάλ περίπτωση να σας συμβεί κάτι αντίστοιχο στην πραγματικότητα, η γράφουσα δε φέρει καμία απολύτως ευθύνη (αν δεν πάνε καλά τα πράγματα. Αν πάνε, περιμένω επαίνους, ευχαριστήριες κάρτες και δώρα ...αξίας, εννοείται).

1. Ποτέ δεν οδηγείς αυτοκίνητο, που πριν δεν έχεις ελέγξει λάδια, λάστιχα, φίλτρα, μπουζί (μη σας πω ακόμα και το σασί) ειδικά αν είναι να οδηγήσετε μέσα στη μαύρη νύχτα.

2. Πάντα έχετε μαζί σας τον προσκοπικό φακό και τσεκάρετε ότι υπάρχουν και έξτρα μπαταρίες. Μην κάνετε το λάθος δε, και τις αφήσετε  στο πορτπαγκάζ για παράδειγμα. Μα συγκεντρωθείτε επιτέλους. Είναι ώρα τώρα να κατεβαίνετε από τη θέση του οδηγού και να ψάχνετε;

3. Ελέγξτε την εταιρεία κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, πριν κάνετε συμβόλαιο. Extra tip: Ελέγξτε και πού υπάρχουν κεραίες. Το σήμα σώζει ζωές.

4. Αφήστε τις παλληκαριές με ιστορίες τρόμου από βιβλία και άλλα τέτοια γιατί δε φταίω αν σας πω μετά «Στα ‘λεγα» (αυτό ισχύει μόνο στην περίπτωση επιβίωσης του θύματος. Σπάνια δηλαδή).

5. Προσοχή με τα μαχαίρια στα σκοτάδια. Αντί για μήλο μπορεί να καρφώσετε κανένα μέλος της οικογένειας και άντε να …σκάβετε στον κήπο βραδιάτικα.

6. Εάν σας καλέσουν σε κάποιο σπίτι, μην αρχίζετε να ψαχουλεύετε γιατί κάτι θα βρείτε που δε θα σας αρέσει. (Επιτρέπεται μόνο το ντουλαπάκι του μπάνιου…καλέ για το χαρτί υγείας, τι φανταστήκατε;)

7. Αν είστε φιλόζωος μην αρχίσετε να τρέχετε πίσω από το σκυλί, που έχει αλαλιάσει και δεν ξέρει από που να φύγει. Αυτό διάλεξε τη μοίρα του αλλά μην κάνουμε και υπερβολές πια. Ελεύθερη βούληση. Θα γυρίσει…αν επιζήσει.

8. Ο γέρος που εμφανίζεται από το πουθενά δεν έχει σκοπό να σας βοηθήσει. Μην του το ζητήσετε καν.

9. Προσοχή τι λέτε και σε ποιόν. Πολλοί δε σηκώνουν μύγα …στη φαλτσέτα τους.

10. Η γνωστή ανοησία «πάω εγώ από δω, εσύ από 'κει και συναντιόμαστε στο σαλόνι» ποτέ δε βοήθησε κανέναν. Στην τελική συνάντηση καταλήγει -καλώς εχόντων των πραγμάτων - μόνο ο ένας. Μη ρωτάτε τι έγινε ο άλλος.

11. «Τον σκότωσες; Ναι. Και τι είναι αυτό το μαχαίρι πίσω σου;». Ο δολοφόνος δεν πεθαίνει τόσο εύκολα πια. Μην τον υποτιμάτε και μην τον θεωρείτε νεκρό. Δεν είναι.

12. Αφήστε τα χαριεντίσματα στα σκοτάδια για μια άλλη φορά.

Extra tip: Ποτέ μα ποτέ μην πλησιάζετε τον κλόουν.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]