Ποιες ταινίες αδημονούμε να δούμε αυτό το καλοκαίρι;

summer
ΚΥΡΙΑΚΗ, 25 ΜΑΙΟΥ 2014

Ελάχιστες μέρες μας χωρίζουν (ημερολογιακά τουλάχιστον) από το καλοκαίρι. Αλλά για να είμαστε προετοιμασμένοι, ας κάνουμε ένα «check» στις ταινίες που πρέπει να δούμε.

Δράμα, έρωτας, ρομάντζο και στις 5 Ιουνίου όσοι πιστοί του είδους καλά θα κάνετε να κλείσετε ραντεβού σε μία από τις αίθουσες γιατί καταφθάνει «Το λάθος αστέρι» ενώ αν έχετε απορία αν και αυτή τη φορά ο Tom Cruise θα καταφέρει να ξανασώσει τον κόσμο επιλέξτε να δείτε την ίδια ημέρα τη νέα του περιπέτεια «Στα όρια του αύριο».

«Πώς να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας 2», βγαίνει στις 12 Ιουνίου και έρχεται με…οδηγίες χρήσης ένα animation πολλά υποσχόμενο. Άξιος συνεχιστής του «Εγώ, ο απαισιότατος» στο χώρο των animated films και με ένα λατρεμένο πρίκουελ, βάλτε το στη λίστα του «must see».

Κωμωδία με έμφαση στα …σπιρούνια και η Charlize Theron είναι μόνο ένας λόγος για να πάμε σινεμά στις 12 Ιουνίου: Χίλιοι τρόποι για να πεθάνεις στην Άγρια Δύση, η κωμωδία του Seth MacFarlane αξίζει - το λιγότερο- ένα δίωρο παρέα με μία…παγωμένη γρανίτα.

Στις 19 Ιουνίου, βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες μία ταινία με ιδιαίτερα ….εγχώριο ενδιαφέρον. «Τα δύο πρόσωπα του Γενάρη» με γυρίσματα σε Αθήνα και Κρήτη δείχνουν μια άλλη, πιο παλιά, πιο τουριστική και σίγουρα πιο μυστική Ελλάδα.

Στις 26 Ιουνίου έρχονται οι «Transformers: Η εποχή του αφανισμού». Η τέταρτη ταινία των ρομπότ υπόσχεται καταιγιστική δράση με τον εξαιρετικό Mark Wahlberg σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το καλοκαίρι αυτό όμως είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα κινηματογραφικά δρώμενα καθώς μία παλιά «μορφή» κάνει την επάνοδό της. Το come back του Kevin Costner είναι αισιόδοξο, περιπετειώδες και πολλά υποσχόμενο. «3 days to kill» στις 10 Ιουλίου γιατί ο άνθρωπος που Χόρεψε με τους λύκους δε μπορεί πλέον να ζει στην αφάνεια.

Ίσως από τα πιο πολυαναμενόμενα φιλμ αυτής της καλοκαιρινής σεζόν, το «Dawn of the Planet of the Apes», ο νέος Πλανήτης των πιθήκων δηλαδή έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 16 Ιουλίου. Ό,τι πρέπει για μία καλοκαιρινή νύχτα που προβλέπεται …απρόβλεπτη, παρέα με τον Gary Oldman.

Εάν πάλι αγαπάτε την ιστορία (λέμε τώρα) και επιθυμείτε άθλους και πολέμους, η δεύτερη κινηματογραφική εμφάνιση για φέτος του Ηρακλή: οι Θρακικοί Πόλεμοι, βγαίνουν στις 24 Ιουλίου.

Άλλο στιλ, άλλο είδος, άλλος κινηματογράφος. Οι …υπερπράκτορες Channing Tatum και Jonah Hill έρχονται για νέες τραγελαφικές περιπέτειες στις 7 Αυγούστου με το πρώτο (προς το παρόν) σίκουελ του επιτυχημένου εισπρακτικά 21 Jump Street, το 22 Jump Street.

Το καλοκαίρι επιβάλλει χαλαρότητα, ανεμελιά και γέλιο. H Cameron Diaz και ο Jason Segel τα εγγυώνται, γιατί το δικό τους «Sex tape» δεν θα έχει προηγούμενο. Σπεύσατε λοιπόν για σκανδαλιστικές καταστάσεις γεμάτες παρεξηγήσεις και γέλιο στις 21 Αυγούστου.

Αλλά αν αυτό που θέλετε είναι η περιπέτεια σε animation εικόνες, η καλύτερη επιλογή είναι τα «Αεροπλάνα 2» στις 28 Αυγούστου γιατί μάλλον ο αγαπημένος μας Dusty, αφού αναμετρήθηκε και κέρδισε τα μαχητικά έχει βάλει στόχο νέες, ακόμα πιο διασκεδαστικές περιπέτειες.

Αυτά προς το παρόν βέβαια, γιατί το καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε…

Σόφη Ζιώγου
[email protected]