Ο Roman Polanski και η δολοφονία της Sharon Tate σε νέα έκδοση

tate
ΤΡΙΤΗ, 27 ΜΑΙΟΥ 2014

Ο πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας της συζύγου του Roman Polanski και διάσημης ηθοποιού Sharon Tate δεν έχει σιγάσει παρά τα 45 χρόνια που έχουν περάσει.

Ένα νέο βιβλίο, σύμφωνα με τους New York Times, φέρνει στο προσκήνιο η αδερφή της δολοφονημένης ηθοποιού, η Debra, με τίτλο «Sharon Tate: Recollection».

Το βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στην αμερικανική αγορά τον επόμενο μήνα, προλογεί ο Roman Polanski ενώ περιέχει και σχόλια των συμπρωταγωνιστριών της Tate, Patty Duke, Joan Collins και Jane Fonda.

Οι λεπτομέρειες που αναφέρουν είναι σκανδαλιστικές, σοκαριστικές αλλά πάνω απ’ όλα ζωντανές αναφορές του άδικου χαμού της Τate και του αγέννητου μωρού της με τον Polanski.

Η Tate δολοφονήθηκε από τους ακολούθους του Charles Manson το 1969, μαζί με τρεις φίλους της που έμεναν μαζί της στο Λος Άντζελες. Τότε ήταν 26 ετών και μόλις δύο εβδομάδες πριν φέρει το πρώτο της παιδί στον κόσμο.

Ο Polanski, που βρισκόταν εκτός πόλης την ημέρα της δολοφονίας γράφει στον πρόλογο «Ακόμη και μετά από 40 χρόνια, είναι δύσκολο να γράψω για τη Sharon. Είναι αδύνατο, φυσικά, να φανταστώ πώς θα ήταν αν η Sharon ζούσε. Αλλά αυτό το βιβλίο μου επιτρέπει να θυμάμαι πώς ήταν (όταν ζούσε)».