Ξεκίνησαν επιτέλους τα γυρίσματα του «Hobbit»

ksekinisan-epitelous-ta-gurismata-tou-hobbit

ΔΕΥΤΕΡΑ, 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

Μετά από μια σειρά αναβολών, ξεκίνησαν στην Νέα Ζηλανδία τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης κινηματογραφικής μεταφοράς του βιβλίου του Τόλκιν, «Τhe Hobbit».

Τα γυρίσματα του νέου μεγαλεπήβολου project του σκηνοθέτη της τριλογίας του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» Πίτερ Τζάκσον ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα στα Stone Street Studios του Wellington της Νέας Ζηλανδίας.

Νωρίτερα μέσα στο 2010 είχε παραιτηθεί ο αρχικός σκηνοθέτης της νέας σειράς, ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο και στη συνέχεια είχε νοσηλευτεί εσπευσμένα ο Πίτερ Τζάκσον λόγω διάτρησης έλκους.

Η έναρξη των γυρισμάτων στην συνέχεια καθυστέρησε μετά από απειλές της Warner Bros να αποσυρθεί λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισε αναφορικά με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ηθοποιών. Εν τέλει η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας άλλαξε την αντίστοιχη νομοθεσία με την αιτιολογία ότι θα ήταν τεράστια η ζημιά στην μικρή βιομηχανία κινηματογράφου της χώρας, εάν έφευγε η παραγωγή, αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το έργο του Tόλκιν «The Hobbit», το οποίο εκδόθηκε το 1937, θα γυριστεί σε δυο ταινίες και αφηγείται τις περιπέτειες του Μπίλμπο Μπάγκινς στην Μέση Γη. Ο δημοφιλής ήρωας προσπαθεί να βρει τον θησαυρό που προστατεύει ένας δράκος. Στις ταινίες θα εμφανιστούν οι Κέιτ Μπλάνσετ , Ίαν Μακ Κέλεν, Ορλάντο Μπλουμ και Κεν Σκοτ, ενώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει αναλάβει ο Martin Freeman. Η πρώτη ταινία της σειράς αναμένεται στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Δεκέμβριο του 2012.