Maleficent: μυστικά πίσω από τις κάμερες

maleficent
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΜΑΙΟΥ 2014

Αύριο, Πέμπτη 29 Μαΐου βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες η πολυαναμενόμενη ταινία «Maleficent» με την Angelina Jolie στο ρόλο της κακιάς μάγισσας.

Τι λέτε, πριν την προβολή, να μάθουμε τα μυστικά από το παρασκήνιο;

Η Angelina Jolie ήταν αυτή που επέλεξε τη Lana Del Rey για να τραγουδήσει την εκδοχή της «Ωραίας Κοιμωμένης» του 1959 «Once Upon a Dream» για το κύριο μουσικό θέμα της ταινίας.

Αν και η Disney ήθελε να «χρησιμοποιήσει» την επιβλητική ομορφιά της Jolie, η ίδια επέμενε ότι η μορφή του ρόλου έπρεπε να είναι όσο πιο τρομακτική γίνεται.

Όλοι οι ηθοποιοί της ταινίας επιλέχθηκαν με βάση την ομοιότητά τους με το πρωτότυπο φιλμ του 1959.

Η ταινία δε, έχει ένα από τα πιο ακριβά budget για τον πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη Robert Stromberg.

Η Vivienne Jolie-Pitt, που παίζει το ρόλο της Πριγκίπισσας Aurora σε μικρή ηλικία είναι φυσικά η κόρη της Jolie.

Από σύμπτωση, το Maleficent (2014) κυκλοφορεί 55 χρόνια μετά την «Ωραία Κοιμωμένη» (30 Μαΐου 1959, η ημερομηνία κυκλοφορίας στις αμερικανικές αίθουσες).

Ο πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης έχει δώσει δείγματα γραφής καθώς έχει υπογράψει ταινίες όπως το Avatar (2009) και Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων (2010). Και οι δύο ταινίες του χάρισαν χρυσά αγαλματίδια για την καλλιτεχνική διεύθυνση.

Για το ρόλο της νεράιδας οι παραγωγοί είχαν σκεφτεί αρχικά τις Emma Thompson και Judi Dench.

Οι τρεις νεράιδες που επιλέχθηκαν, οι Lesley Manville, Imelda Staunton και Juno Temple, πέρασαν 3 εβδομάδες «εκπαίδευσης» για την κίνησή τους με τους καλλιτέχνες του Cirque du Soleil.

Η Elle Fanning που εμφανίζεται ως Aurora έχει στο παρελθόν συνεργαστεί με τον Brad Pitt στην ταινία «Η απίστευτη ιστορία του Benjamin Button» (2008). Έκανε την Daisy στην ηλικία των 7 ετών.

Για το ρόλο του Βασιλιά Stefan είχαν σκεφτεί τον Jude Law, αλλά τελικά ο ρόλος κατέληξε στον Sharlto Copley.

Το σαγηνευτικό μακιγιάζ και τα προσθετικά στα μάγουλα της Jolie είναι εμπνευσμένα από τη Lady Gaga και συγκεκριμένα από το εξώφυλλο του «Born This Way».