Τα μυστικά των πιο fit σταρ

body
ΔΕΥΤΕΡΑ, 02 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Την ώρα που εμείς καθόμαστε με τον freddo στον χέρι, κάποιες κυρίες ρίχνουν κιλά ιδρώτα για να αποκτήσουν το θεϊκό κορμί τους.

«Να ναι καλά το photoshop» θα πεις φίλη αναγνώστρια όταν θα αντικρίσεις το καλογυμνασμένο κορμί κάποιων χολιγουντιανών ηθοποιών. Και εγώ θα συμφωνήσω μαζί σου, γιατί με συμφέρει.

Όμως δυστυχώς για σένα και για μένα, το κορμί πολλών σταρ δεν είναι αποτέλεσμα μόνο photoshop. Ώρες στα γυμναστήρια, προσεγμένες διατροφές, υπομονή και επιμονή έχουν ορατά αποτελέσματα που άλλοι απολαμβάνουν και άλλοι απλά ζηλεύουν.

Μπορεί η Courteney Cox να έχει γίνει αγνώριστη από τις πλαστικές αλλά της αναγνωρίζω το καλογυμνασμένο της κορμί. Η προσωπική της γυμνάστρια, Michelle Lovitt, έχει κάνει ένα πρόγραμμα γυμναστικής που αποδίδει.

Ασκήσεις cardio ανάμεσα από χιλιόμετρα στο διάδρομο, ασκήσεις ενδυνάμωσης και Pilates είναι το μυστικό για το κορμί της 50άχρονης (στις 15 Ιουνίου) Courtney Cox.

Και μιας και άρχισα με τις «πλαστικοποιημένες» σταρ θα συνεχίσω με την master του είδους, Nicole Kidman. Αυτή η γυναίκα ξέρει να στήνεται για να φανούν τα «γερά της χαρτιά», όπως τα καλογραμμωμένα χέρια της. Πώς το καταφέρνει; 15 λεπτά ασκήσεις τόνωσης του πάνω μέρους του κορμού αρκούν. Κάθε μέρα εννοείται.

Το μυστικό της Jessica Alba πάλι είναι ότι διασκεδάζει κάνοντας γυμναστική. Πρόσφατα μάλιστα σε συνέντευξή της στο «Women's Health» είπε ότι μαζί με την τακτική της γυμναστική συνήθως «ανακατεύει» και άλλες δραστηριότητες από μαθήματα χορού μέχρι spinning.

Η Cameron Diaz έχει ένα από τα πιο καλλίγραμμα και γυμνασμένα σώματα της showbiz. Σε αυτό τη βοηθά το surfing, του οποίου είναι πιστή ακόλουθος.

Όταν όμως δεν δαμάζει τα κύματα, πηγαίνει τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα στο γυμναστήριο για μία ώρα Pilates, cardio, βάρη ή μία μίξη όλων αυτών.

Η Jennifer Aniston είναι 45 ετών και όλες τη «μισούμε» για το αψεγάδιαστο κορμί που διαθέτει. Το μυστικό της πλέον αποκαλύπτεται και όσες πιστές προσέλθετε: συνδυάστε 40 λεπτά έντονης ποδηλασίας με τονωτική yoga (3 φορές την εβδομάδα) ή Pilates (1 φορά την εβδομάδα) και μην εγκαταλείψετε αν δεν είστε σε θέση να πείτε «Καλή η Jennifer, αλλά…».

Τρέξιμο και πάλι τρέξιμο έχει επιλέξει η Reese Witherspoon και καλά κάνει. Δεινή δρομέας, η ξανθιά καλλίγραμμη σταρ, τρέχει περίπου 3 μίλια τη μέρα ενώ συχνά κάνει και πεζοπορία. Στο πρόγραμμά της βέβαια υπάρχει και τρεις φορές τη βδομάδα yoga και spinning για μυϊκή ενδυνάμωση.

Το Pilates έχει ορκισμένους οπαδούς και μία από αυτούς είναι και η Zoe Saldana, που επιδίδεται στο άθλημα 3 φορές την εβδομάδα. Αν πάλι ξεκλέψει 15 λεπτά από το πολυάσχολο πρόγραμμά της αντί να «χαζέψει» με οτιδήποτε, προτιμά να πάει και για ένα γρήγορο περπάτημα. Διάθεση να υπάρχει.

Το μυστικό της Sandra Bullock (που και αυτή 50αρίζει μέσα στο καλοκαίρι) είναι ο συνδυασμός ενδυνάμωσης και cardio με Pilates, kick-boxing και ασκήσεις με βάρη. Εναλλακτικά επιλέγει συνδυασμό yoga και Pilates με χορό.

Η Julianne Moore (που έχει ξεπεράσει τα 50 και έχει εκπληκτική φιγούρα) είναι πιο «ψαγμένη». Ashtanga yoga δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, ελαφρά βάρη και πολλά άλματα σε εξωτερικούς χώρους, κυρίως.

Μακριά πόδια και λυγερή κορμοστασιά είναι το σήμα κατατεθέν της Gwyneth Paltrow η οποία για να διατηρεί αυτό το σώμα ασκείται 2 με 3 ώρες τη μέρα, 5 μέρες την εβδομάδα ξεκινώντας με ένα 45λεπτο πρόγραμμα μυικής ενδυνάμωσης.

Η Jessica Biel, σύζυγος Timberlake, έχει ένα από τα πιο ωραία σώματα της showbiz. Για να μπορεί να το έχει για χρόνια ακόμα έχει επιλέξει το μποξ και τις πολεμικές τέχνες, μαζί με διαλείμματα για yoga. Και το καλοκαίρι μάλιστα «ξεφεύγει» και με λίγο beach volley.

Μία ακόμη σταρ με πολύ γυμνασμένο κορμί είναι η Kate Hudson. Το δικό της μυστικό είναι Pilates τρεις με πέντε φορές την εβδομάδα και κάθε φορά μάλιστα με διαφορετικές ασκήσεις.

Παράλληλα, τρέχει, ανεβοκατεβαίνει σκάλες, κάνει hot yoga, χορό, και άλματα. Δικαιολογημένα λοιπόν και τα ορατά αυτά αποτελέσματα.

Μπορεί να μην είναι ηθοποιός αλλά μιας και κάνουμε υπερπροσπάθεια για γράμμωση δε θα μπορούσα να μη σας αποκαλύψω τα κρυφά χαρτιά της Maria Menounos. Διαρκής αλλαγή των ασκήσεών της και beach volley.

Και μην ξεχνάτε ότι η Menounos δεν τρώει κάτι αν δεν το έχει…καλλιεργήσει αυτή πρώτα. Άρα ξεκινάμε από τα βασικά και πιάνουμε τα φτυάρια (στην κυριολεξία).

Σόφη Ζιώγου
[email protected]