Η Angelina Jolie συνταξιοδοτείται

jolie
ΤΡΙΤΗ, 03 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Έτσι τουλάχιστον αφήνει να εννοηθεί, με δηλώσεις της η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξή της στο BBC Radio Five Live.

Μπορεί το «Maleficent» να βγήκε μόλις στις κινηματογραφικές αίθουσες – και να έχει κιόλας προλάβει να σκαρφαλώσει στην κορυφή του box office – αλλά η Jolie, σύμφωνα με τον guardian, ήδη σχεδιάζει τα επόμενα βήματά της, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται κι ο τελευταίος, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, πρωταγωνιστικός της ρόλος.

Η 37άχρονη ηθοποιός ετοιμάζει, εδώ και αρκετό καιρό, ένα μεγάλο βιογραφικό φιλμ για τη βασίλισσα Κλεοπάτρα. Η περίπλοκη προσωπικότητα της βασίλισσας, αλλά και η γενικότερη πρόκληση να αναπαραστήσει μια τόσο μακρινή ιστορική περίοδο, έχουν κάνει την Jolie και την υπόλοιπη παραγωγή να ρίξουν πολλή δουλειά, στοχεύοντας στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αν αυτό είναι αντάξιο των προσδοκιών, η Jolie θα έχει πει αντίο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: «τι περισσότερο να κάνεις μετά από κάτι τέτοιο;», αναρωτήθηκε η ίδια. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση συνολικά, αφού προτίθεται να επικεντρωθεί σε άλλες πτυχές της καριέρας της, όπως η σκηνοθεσία και το σενάριο, αλλά – κυρίως -  στο ανθρωπιστικό της έργο.

Το «Unbroken», άλλωστε, η δεύτερη ταινία την οποία έχει υπογράψει ως σκηνοθέτης, θα βγει το Δεκέμβρη στους κινηματογράφους – απόδειξη ότι όταν η Angie λέει κάτι, το εννοεί. Το ερώτημα είναι αν θα υποκύψει σε πιέσεις για τα γυρίσματα του sequel του «Maleficent» - πιέσεις τις οποίες σίγουρα θα δεχτεί, δεδομένης της τεράστιας εισπρακτικής επιτυχίας που έχει ήδη σημειώσει η ταινία.