Alien, η ...πέμπτη επιστροφή;

weaver
ΤΡΙΤΗ, 03 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

«Συναισθάνομαι την επιθυμία των φαν να ολοκληρωθεί η ιστορία». Aυτό δήλωσε η Sigourney Weaver, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενσαρκώσει εκ νέου τον εμβληματικό ρόλο της Ellen Ripley σε ένα ακόμα «Alien».

Έχουμε παρακολουθήσει την πολύπαθη ιστορία της Ellen Ripley σε τέσσερα ως τώρα «Alien», αλλά αυτό δε φαίνεται να είναι αρκετό.

Οι εσωτερικές της διαμάχες, ο ανθρωπισμός της, που καταφέρνει να υπερισχύσει μέσα στο περιβάλλον της διαβολικής εταιρείας Weyland-Yutani, αλλά και η απληστία της ίδιας αυτής εταιρείας, φαίνεται ότι είναι κάποια από τα ζητήματα, που... σηκώνουν νέες κινηματογραφικές αναγνώσεις.

Δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα, προς το παρόν τουλάχιστον, οπότε οι φαν της – τρομακτικής – επιστημονικής φαντασίας, ας μη βιαστούν να πανηγυρίσουν.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι, εν τω μεταξύ, θα απολαύσουμε τη Weaver στο, επίσης, φανταστικό περιβάλλον του «Avatar», το οποίο «καταφτάνει» το 2016.

Εύλογα πάντως μπορούμε να υποθέσουμε ότι εφόσον η ίδια η πρωταγωνίστρια το επιθυμεί, όλο και κάποια εταιρεία παραγωγής θα θελήσει να αναλάβει την πραγματοποίηση του πέμπτου «Alien». Δοκιμασμένη άλλωστε η συνταγή, γιατί να μην το κάνουν;