Πάμπτωχοι χθες, ζάμπλουτοι σήμερα

poor
ΤΡΙΤΗ, 03 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Φαντάσου να είσαι ένας κανονικός άνθρωπος, όπως όλοι, που δουλεύεις κάθε μέρα για να βγάλεις μετά βίας τα προς το ζην. Μεροδούλι μεροφάι δηλαδή.

Αλλά εκεί κάπου μέσα στην καθημερινή ρουτίνα της επιβίωσης έχεις και το μεράκι της υποκριτικής. Αν είσαι τυχερός θα σε ανακαλύψουν. Αν πάλι όχι, δεν είσαι ούτε ο πρώτος με «χαμένο ταλέντο» ούτε ο τελευταίος.

Γιατί είναι αλήθεια ότι το Hollywood έχει χρήμα. Πολύ χρήμα. Που λίγοι όμως καταφέρνουν να αγγίξουν.

Ο Mark Wahlberg για παράδειγμα που σήμερα θεωρείται από τους κορυφαίους ηθοποιούς (εντάξει υπερβολή αλλά είναι μεταξύ των πολύ καλών) ξεκίνησε ως «απόβρασμα» της κοινωνίας. Στην κυριολεξία.

Παράτησε το σχολείο του στα 14 και ασχολήθηκε με …διακίνηση ναρκωτικών και άλλες τέτοιες δραστηριότητες. Τα μπλεξίματα με το νόμο ήταν μέσα στο πρόγραμμα, κατηγορίες για επιθέσεις και 50 μέρες φυλακή, μέχρι που ο αδερφός του Donnie (μέλος των New Kids On the Block, boyband με τεράστια επιτυχία στα 90s) του κανόνισε συμφωνία με δισκογραφική εταιρεία.

Έτσι έγινε ο Marky Mark (Good vibrations, για όποιον θυμάται), μπήκε στη showbiz και έκτοτε είναι ένας πλούσιος ηθοποιός.

Ο Jim Carrey πάλι, ήταν από μικρός εργατικός. Τα παιδικά του χρόνια τα μοιράστηκε ανάμεσα στο βανάκι, που είχε η οικογένειά του ως σπίτι και στο εργοστάσιο με λάστιχα, όπου δούλευε.

Στα 16 του παράτησε το σχολείο και αναζήτησε την τύχη του στην πόλη των Αγγέλων. Τότε ήταν που τον είδε ο διάσημος κωμικός ηθοποιός Rodney Dangerfield. Σήμερα, πολλά χρόνια μετά είναι από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς στο λαμπερό Hollywood.

Στα ίδια λημέρια και ο Leonardo DiCaprio, που μεγάλωσε μεν στο Hollywood αλλά στη συνοικία του υποκόσμου. Είδε και απόειδε, πέρασε στην απέναντι όχθη της πόλης και τελικά ασχολήθηκε με την υποκριτική, καταφέρνοντας σήμερα να είναι ένα από τα πρωτοκλασάτα ονόματα του star system.

Η Demi Moore πάλι ως παιδί, πέρασε τα χρόνια της σε ένα τροχόσπιτο, πλάι σε έναν πατέρα αλκοολικό που την κακοποιούσε. Μια μέρα, στα 16 της χρόνια, αποφάσισε ότι δεν άντεχε άλλο και έφυγε με προορισμό το Hollywood και το αμερικάνικο όνειρο. Και τα κατάφερε.

Παρόμοια ήταν και η ζωή της Halle Berry. Αυτή μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να κυνηγήσει το όνειρό της στο modeling και την υποκριτική.

Σπίτι δεν είχε και έτσι έμεινε σε ένα άσυλο αστέγων. Αλλά η επιμονή της υπερνίκησε τις όποιες δυσκολίες και σήμερα χαίρεται τους καρπούς των προσπαθειών της. Εύγε.

Ηθικό δίδαγμα; Αν έχεις τύχη διάβαινε και ριζικό περπάτει .

Σόφη Ζιώγου
[email protected]