Νέα συνεργασία για Lupita Nyong'o και Brad Pitt

brad-lupita
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Μετά το «12 χρόνια σκλάβος», που απέφερε στη Lupita Nyong'o το πρώτο της Oscar β’ γυναικείου ρόλου και στον Brad Pitt επίσης το πρώτο του χρυσό αγαλματίδιο για την παραγωγή της ταινίας, οι δύο ηθοποιοί αποφάσισαν ότι πρέπει να επαναλάβουν το εγχείρημα.

Το νέο project αφορά στην κινηματογραφική μεταφορά του περυσινού βραβευμένου βιβλίου (National Book Critics Circle Award) «Americanah» της Νιγηριανής συγγραφέα Chimamanda Ngozi Adichie.

Το βιβλίο πραγματεύεται την ερωτική ιστορία δύο νεαρών Νιγηριανών. Ένα ειδύλλιο που εκτείνεται πέρα από σύνορα και ηπείρους ενώ παράλληλα διερευνά τις βαναυσότητες και το χιούμορ της εμπειρίας των σύγχρονων μεταναστών αλλά και της δυσκολίας να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα να μεταφέρω στη μεγάλη οθόνη το εξαιρετικό βιβλίο της κυρίας Adichie. Είναι μία συναρπαστική πρόκληση να μπορέσω να  πω μια πραγματικά διεθνή ιστορία τόσο γεμάτη από αγάπη, χιούμορ και καρδιά» δήλωσε κατενθουσιασμένη η νεαρή ηθοποιός, η οποία θα πρωταγωνιστεί αλλά θα υπογράψει και τη συμπαραγωγή μαζί με τον Pitt.

Το αν θα παίξει κάποιον ρόλο ο ίδιος ο Brad Pitt είναι μάλλον αβέβαιο αλλά το σίγουρο είναι ότι η εταιρεία του Plan B production, που βραβεύτηκε για το «12 χρόνια σκλάβος» θα κάνει την παραγωγή.