Sin City 2: παράνομοι ήρωες σε ένα αμαρτωλό σκηνικό

sin-city
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

«Never let the monster out». Αυτή είναι η τελευταία φράση του τρέιλερ της πολυαναμενόμενης Αμαρτωλής πόλης του Robert Rodriguez.

Το παραδέχομαι δε μπορώ να είμαι υποκειμενική. Και δεν πρόκειται άλλωστε. Το νέο τρέιλερ του Sin City 2: A Dame to Kill For είναι εκρηκτικό. Συγκλονιστικό. Είναι ό,τι περίμενα και ακόμη περισσότερα.

Οι φωτογραφίες που μας είχαν δώσει οι παραγωγοί πριν από ένα μήνα περίπου ήταν απλά για να μας…ανοίξουν την όρεξη. Και το πέτυχαν. Το επίσημο τρέιλερ είναι μεθυστικά αμαρτωλό.

Με το κλασικό ασπρόμαυρο  να «σπάει» από τις δόσεις άλλοτε του βαθύ κόκκινου, άλλοτε του μπλε και άλλοτε πάλι του ξανθού, το σενάριο του Frank Miller αναμένεται να επαναλάβει την επιτυχία της πρώτης ταινίας.

Kαι αυτό είναι σίγουρα ένα σίκουελ που μπορεί να μου αλλάξει επιτέλους την άποψη για τις συνέχειες των επιτυχημένων φιλμ.

Οι δημιουργοί έχουν κάνει υπέροχη δουλειά. Καλογραμμένο σενάριο, υπέροχη σκηνοθεσία και πρωταγωνιστές οι παράνομοι που ενώνουν τις δυνάμεις τους απέναντι στο κοινό «κακό».

Σε μία αμαρτωλή πόλη που η δικαιοσύνη είναι ανύπαρκτη, όλα μπορούν να συμβούν. Και θα συμβούν. Χαρακωμένα πρόσωπα, προκλητικά θηλυκά, που δίνουν νέα όρια στην έννοια της femme fatale, μία επιστροφή- έκπληξη, προδοσία και πολύ μα πάρα πολύ πιστολίδι στον απόηχο των ανελέητων εκρήξεων. Αν δε με πιστεύετε, ορίστε το τρέιλερ, όπως αυτό κυκλοφόρησε στο youtube.

«It looks like trouble» είναι η ατάκα της Jessica Alba όταν βλέπει τι έρχεται εναντίον τους. «It looks like Christmas» απαντά ο Mickey Rourke κατενθουσιασμένος, δευτερόλεπτα πριν σηκώσει τα υπερμεγέθη πολυβόλα του.

Μα μπορείς να μην αδημονείς να δεις την συγκεκριμένη ταινία;

Σόφη Ζιώγου
[email protected]