Σταρ με ιδιωτικά νησιά. Μεγαλεία…

murphy

Rooster Cay, ο ιδιωτικός παράδεισος του Eddie Murphy.

ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Την ώρα που εμείς ψάχνουμε να δούμε σε ποιον κακομοίρη συγγενή θα φορτωθούμε για την καλοκαιρινή άδεια, οι αστέρες του Χόλιγουντ ετοιμάζουν βαλίτσες για τα ιδιωτικά τους νησιά.

Καλό το εξοχικό, καλή και η παραλία αλλά αν είσαι σταρ του Χόλιγουντ θες να προστατεύσεις την προσωπική σου ζωή. Τι κάνεις λοιπόν; Αγοράζεις ένα νησί. Απλό.

Ο Eddie Murphy, που αδυνατώ ειλικρινά να πιστέψω ότι έχει τόσα χρήματα ώστε να έχει το δικό του νησί, σημασία δε δίνει στη δική μου άποψη (και πολύ καλά κάνει) και απολαμβάνει το «Rooster Cay» ένα νησί στις Μπαχάμες που του κόστισε μόλις 15 εκατομμύρια δολάρια.

Το νησί βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα και ο ηθοποιός το αγόρασε το 2007, άρα προ κρίσης. Τώρα ναι, δικαιολογείται.

Γείτονας του Murphy είναι και ο Nickolas Cage. Ο άνθρωπος που τον έχει εγκαταλείψει η υποκριτική τα τελευταία χρόνια, φρόντισε να κάνει επενδύσεις για τα γεράματά του και έτσι το 2006 αγόρασε τον επίγειο παράδεισο Leaf Cay στα Exuma Cays στις Μπαχάμες. Τότε πλήρωσε μόλις 8,5 εκατ. δολάρια. Μα χάνονται τέτοιες ευκαιρίες;

Λίγο πιο δίπλα βρίσκεται και το «Little Halls Pond Cay», στο οποίο δεν μπορείτε να μείνετε εάν δεν σας καλέσει ο ιδιοκτήτης του, ο Johnny Depp. Πειρατής χωρίς νησί δε γίνεται εξάλλου, έτσι και ο διάσημος Χολιγουντιανός σταρ έπιασε δουλειά και με το…μεροκάματο κατάφερε να συλλέξει το ποσό των 3.6 εκατ. δολαρίων. Και τι να τα κάνει για να μη του τα φάνε;

Επενδύσεις φυσικά στο νησί που διαθέτει 6 ανέγγιχτες παραλίες με κατάλευκη άμμο, ένα μέρος αφιερωμένο στον Heath Ledger, που ονομάζεται «Heath’s Place», σπίτια με ηλιακή ενέργεια και αμαξάκια του γκολφ για τις καθημερινές μετακινήσεις.

Αν θεωρούσατε τον Μel Gibson άτυχο γιατί η πρώην γυναίκα του, του πήρε τα…πάντα μετά το διαζύγιό τους, σταματήστε να τον λυπάστε, γιατί εσείς θα πάτε μάλλον διακοπές όπως προείπα, στο εξοχικό κάποιου συγγενή για 4 μέρες (στην καλύτερη των περιπτώσεων) και αυτός στο Mago Island, το νησί στα νησιά Φίτζι που του ανήκει από το 2005.

Και αυτός έδωσε τον κόπο μιας ζωής για να το αποκτήσει στην τιμή ευκαιρία (;) των 15 εκατ. δολαρίων. Ψιλοπράγματα.

Ένα εκατομμύριο και κάτι …ψιλά (1.75 εκατ δολάρια για την ακρίβεια) έδωσε και ο Leonardo Di Caprio για να αποκτήσει τον δικό του επίγειο παράδεισο. Blackadore Caye λέγεται και βρίσκεται κάπου χαμένο μέσα στα καταγάλανα νερά της βορειοανατολικής ακτής της Κεντρικής Αμερικής.

Μάλιστα, ο διάσημος ηθοποιός το απέκτησε στην ηλικία των 31 ετών και η απορία μου φουντώνει: πόσο έχει το εισιτήριο με ΚΤΕΛ (πάντα) για Άγιο Κωνσταντίνο (Φθιώτιδας) aller-retour; Να ξέρω να κλείσω.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]