Ο φίλος ...μου ο Dusty, οι AC/DC και οι νέες φλογερές περιπέτειές τους

dusty
ΤΡΙΤΗ, 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

O Dusty είναι το μικρό, λατρεμένο αεροπλάνο που κατάφερε να γίνει μαχητικό. Τα όνειρά του όμως δε σταμάτησαν εκεί και από αυτόν τον Αύγουστο θα …καταταγεί στην πυροσβεστική.

Τον «φίλο του τον Dusty» μου τον σύστησε ο τρίχρονος ανιψιός μου. Χωρίς καμία απολύτως διάθεση για αντίσταση από την πλευρά μου, στην κυριολεξία έρμαιο στην κάθε του επιθυμία, έμαθα το δικό του σινεμά. Το «Cars 1 και 2» και έπειτα το «Planes».

Από τον McQueen και τον Μπάρμπα στο νεαρό Dusty. Το αεροπλάνο που έχει όνειρα. Το αεροπλάνο που δεν εγκαταλείπει. Που έχει πολύ καλούς και πιστούς φίλους, πανέτοιμους να τον βοηθήσουν.

Ναι, ο Dusty έχει κότσια. Είναι δοτικός, άξιος φίλος και ικανός. Και αυτό το είδαμε όλοι όταν τον πρωτογνωρίσαμε στα πρώτα «Αεροπλάνα». Μικροκαμωμένος, πορτοκαλί και γεμάτος πάθος για ζωή κέρδισε μικρούς και μεγάλους.

Ο ήρωας της Disney επανέρχεται με το «Αεροπλάνα 2», που αν κρίνω από το τρέιλερ όπως αυτό κυκλοφόρησε στο youtube, τότε ένα ακόμη απολαυστικό animation έρχεται για να προσφέρει χαλάρωση στους μεγάλους και χαμόγελα στους μικρούς φίλους.

«Planes: Fire and rescue» είναι ο τίτλος του σίκουελ, που κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες στις 28 Αυγούστου και σύμφωνα με το νέο- extended version μάλιστα- τρέιλερ, η νέα ταινία ανταποκρίνεται και με το παραπάνω στον τίτλο της.

Αστείοι διάλογοι, μαγικά και πολύχρωμα τοπία, σκηνές δράσης και αγωνίας, όλα τα έχει η νέα ταινία. Ακόμα και τη συνοδεία των AC/DC. Έτσι ανοίγει το τρέιλερ. Με το «Thunderstruck» να γίνεται ύμνος του νεαρού Dusty που μάχεται με τις φλόγες, αποκτά νέους φίλους και τελικά καταφέρνει να κερδίσει.

Η νέα ταινία (με βάση το τρέιλερ πάντα) είναι όμορφη, απολαυστική και διδακτική. Οπότε την επόμενη φορά που θα ακούσετε ένα 3χρονο να σας λέει «Να, έτσι κάνει ο Dusty», χαμογελάστε, συμφωνήστε μαζί του και θυμηθείτε ότι το καλό σινεμά μπορεί να κρύβεται στις πιο απρόσμενες ταινίες.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]