Mr. Grey σας περιμέναμε, αλλά όχι έτσι

shades
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Εμείς και οι χιλιάδες των φαν που δε μπορούν να αντισταθούν στον πειρασμό για λίγες ακόμα φαντασιακές αποχρώσεις του Γκρι.

Η πρώτη επίσημη φωτογραφία είναι γεγονός και όχι δεν είναι προκλητική, όπως θα περιμέναμε. Μάλλον απογοητευτική για το ντόρο της συγκεκριμένης ταινίας θα τη χαρακτήριζα.

Απεικονίζει τον πρωταγωνιστή, τον κύριο Grey, ο οποίος βρίσκει το κινηματογραφικό του alter ego στον ηθοποιό Jamie Dornan.

Η ταινία είναι η μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του bestseller «50 αποχρώσεις του Γκρι». Μία τριλογία της E. L. James που μεταφέρει στο χαρτί τα πιο ενδόμυχα μυστικά (σχεδόν) κάθε γυναίκας. Η ίδια αναφέρει το είδος της συγγραφής της adult romance. Μεταφράστε το όπως επιθυμείτε.

Ο κύριος Christian Grey είναι ο κρυφός πόθος. Ο 28άρης αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος που αποπλανεί την 21άχρονη Anastasia Steele (την οποία υποδύεται η Dakota Johnson, κόρη των επίσης ηθοποιών Don Johnson και της Melanie Griffith).

Η πιτσιρίκα ακολουθεί τα χνάρια των γονιών της σε μία ταινία με καλή πρώτη ύλη. Best seller, γαρ. Και εκεί πάνω θα «πατήσει» για να χτίσει την καριέρα της. Σε μία ταινία με αρκετές hardcore στιγμές σεξ (που οι περισσότεροι περιμένουν) σε ύφος καλλιτεχνικού soft πορνό, όπως αυτό που ξέρει καλά το Χόλιγουντ να πουλά.

Απόλυτα παραδομένη στις ορέξεις του ζάμπλουτου κυρίου Grey, σύμφωνα με το σενάριο, η νεαρή θα ζήσει το δικό της σχεδόν έκφυλο όνειρο. Όλα αυτά βέβαια προσωπικά μου θυμίζουν μία εκπρόθεσμη «Άγρια ορχιδέα» ή τις «9 ½ εβδομάδες» περασμένων μεγαλείων.

Τότε, αυτές οι ταινίες με απόλυτο εκπρόσωπο τον Mickey Rourke είχαν ταράξει τα blockbuster νερά του Χόλιγουντ. Τότε, είχαν λόγο ύπαρξης. Είχαν σημασία. Μία νέα εκδοχή τους, έστω και βασιζόμενη στις ερωτικές επιθυμίες μίας συγγραφέα-νοικοκυράς, που κατάφερε για μπει στα παγκόσμια  λογοτεχνικά λημέρια από το πουθενά, πλέον στο μόνο που αποσκοπεί είναι να προσφέρει εφήμερη ικανοποίηση και κάποια εκατομμύρια δολάρια παραπάνω. Όσο καλή και αν είναι η σκηνοθεσία. Όσο καλές και αν είναι οι ερμηνείες.

Μακάρι να βγω ψεύτρα αλλά…στις 15 Φεβρουαρίου θα βγει η ετυμηγορία.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]