Μαρία Κάλλας - Meryl Streep: Δυο ντίβες συναντώνται

callas
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

«Master Class» αυτός είναι ο τίτλος της νέας ταινίας της οσκαρικής Meryl Streep, όπου θα μεταφέρει στην οθόνη μία ακόμα πραγματική ιστορία. Αυτή της ελληνίδας ντίβας της όπερας, της Mαρίας Κάλλας.

Σε συνέντευξή της έχει δηλώσει, πολύ πρόσφατα, η Streep ότι θεωρεί τη Μαρία Κάλλας τη σπουδαιότερη εκπρόσωπο της μουσικής όλων των εποχών. Η συγκίνησή της μάλιστα, όταν στο στούντιο έβαλαν Μαρία Κάλλας ήταν έκδηλη. Και εκείνη δεν το έκρυψε.

Πλέον, έφτασε η στιγμή, μετά την Σιδηρά Κυρία της πολιτικής, να ενσαρκώσει – το ίδιο εξαίσια, είναι η φύση της εξάλλου αυτή- και την πιο υπέροχη φωνή της όπερας. Τη «δικής» μας Μαρία Κάλλας.

Τα site έχουν βουίξει από χθες με την πληροφορία. Η Streep έχει αποδείξει ότι ξέρει να τραγουδά καλά, αν και σε επίπεδα όπερας τα δεδομένα αλλάζουν.

Ωστόσο, θεωρώ ότι κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει ότι και αυτή τη φορά το υποκριτικό της ταλέντο θα επισκιάσει τις όποιες ανεπαίσθητες τυχόν ατέλειες που μπορεί να έχει η Streep ως Κάλλας. Εξάλλου, όταν δύο τέτοιες ντίβες σπάνιου ταλέντου συναντώνται, οι λεπτομέρειες ωχριούν.

Στα πρακτικά ζητήματα τώρα, τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2015 και η ιστορία μιλά για τη Μαρία Κάλλας που κοιτά τη ζωή της και την καριέρα της αναδρομικά, ενώ διδάσκει το 1971 στο περίφημο Julliard της Νέας Υόρκης.

Το σενάριο είναι βασισμένο στο έργο του βραβευμένου με Tony, Terrence McNally και αν ισχύουν, οι φήμες τη σκηνοθεσία θα αναλάβει ο Mike Nichols, με τον οποίο έχει ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν η Streep.

Πάντως, για τον Αριστοτέλη Ωνάση κουβέντα δεν έχει ακουστεί ακόμη για το ποιος θα τον υποδυθεί.