O Robert Downey Jr. πιο …ανθρώπινος από ποτέ

judge
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Το φαντασιακό του πάει. Η δράση επίσης είναι από τα καλά κρυμμένα χαρτιά του. Αλλά τελικά ο Robert Downey Jr. είναι εξίσου υπέροχος και σε ένα δικαστικό και προσωπικό δράμα.

Ο Robert Downey Jr. είναι δικηγόρος των παρανόμων, επειδή όπως λέει ο ίδιος οι αθώοι δεν έχουν τόσα χρήματα ώστε να μπορούν να τον προσλάβουν. Ο πατέρας του υπήρξε δικαστής για περισσότερα από 40 χρόνια.

Η σχέση τους πλέον είναι ανύπαρκτη. Θα συναντηθούν στην κηδεία της μητέρας του Downey αλλά το παρελθόν θα τους αναγκάσει να σκαλίσουν υποθέσεις, χαμένες στιγμές πατέρα-γιού, αναπάντητα ερωτήματα για τη σχέση τους όταν ο δικαστής θα κατηγορηθεί για φόνο.

Η νέα ταινία «Ο δικαστής» με τον Robert Downey Jr. δεν αφορά σε φανταστικούς υπερήρωες αλλά σε ανθρώπινες σχέσεις, που αναζητούν ήρωες. Ένα δικαστικό δράμα θα γίνει η αιτία για έναν πατέρα και έναν γιο να ανακαλύψουν τι πήγε στραβά μεταξύ τους.

Στον απόηχο της έρευνας, ο Billy Bob Thornton πιο γοητευτικός από ποτέ, θα πάρει το ρόλο του κακού, του εισαγγελέα που ζητά διακαώς την παραδειγματική τιμωρία του ένοχου- πατέρα του, που ενσαρκώνει ο υπέροχος Robert Duvall.

Το τρέιλερ που κυκλοφόρησε είναι περιεκτικό, συμπαγές, ολοκληρωμένο. Η ιστορία των δύο ανδρών μοιάζει συγκινητική, η σχέση τους που ακροβατεί σε τεντωμένο σκοινί πρέπει να αποκατασταθεί  ενώ παράλληλα η υπόθεση κρύβει με μέτρο το σασπένς και την αγωνία για την αποκάλυψη της ενοχής ή της αθωότητας ενός ανθρώπου που για χρόνια υπηρετούσε τη δικαιοσύνη.

Η ταινία σε σκηνοθεσία του David Dobkin συγκεντρώνει οσκαρικά ονόματα με απαιτήσεις. Απλή, καθημερινή (όσο καθημερινή μπορεί να είναι μία ιστορία για έναν φόνο), στη σκιά ενός οικογενειακού δράματος και με αφορμή έναν θάνατο, η νέα ταινία μάλλον θα είναι από τις καλές του είδους. Οι πρωταγωνιστές δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης, το σενάριο έχει καλή πρώτη ύλη, η σκηνοθεσία μοιάζει να είναι προσεγμένη.

Η ταινία έρχεται στις ελληνικές αίθουσες στις 23 Οκτωβρίου αλλά αν θέλετε να πάρετε μία πρώτη γεύση, ρίξτε μια ματιά στο τρέιλερ της ταινίας, όπως αυτό κυκλοφόρησε στο youtube.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]