Matt Damon: Δε θα είμαι στο επόμενο Bourne

bourne
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Οριστικό είναι πλέον το «όχι» του Μatt Damon στο ενδεχόμενο...επιστροφής του ως Jason Bourne.

Πριν ένα μήνα (και κάτι παραπάνω) σας λέγαμε ότι ο Damon θέλει να ξανα-υποδυθεί τον Bourne. Ξεχάστε το. Τα πράγματα άλλαξαν.

Ο Damon, που είχε υποδυθεί το ρόλο στις 3 πρώτες ταινίες, θα ήταν διατιθέμενος να επιστρέψει στα γυρίσματα της 5ης κατά σειράς παραγωγής με δύο όρους (όπως σας είχαμε πει): να υπάρξει μία καλή ιστορία και να σκηνοθετεί ο Paul Greengrass, ο οποίος βρισκόταν στην καρέκλα του σκηνοθέτη στη δεύτερη και τρίτη ταινία.

Στην τέταρτη ο Greengrass αποχώρησε δίνοντας τη σκυτάλη στον Tony Gilroy. Έτσι με τη σειρά του και ο Damon αρνήθηκε την πρόταση της παραγωγής και ο πρωταγωνιστικός ρόλος πήγε στον  Jeremy Renner. Το σενάριο όμως άλλαξε και έτσι ο Renner πήρε μεν τον πρώτο ρόλο αλλά όχι ως Bourne, αλλά ως Aaron Cross.

Ο Damon επιμένει ότι δε συμμετέχει εάν δεν αναλάβει ο Greengrass και ο σκηνοθέτης με τη σειρά του έχει ήδη ανακοινώσει ότι δεν έχει κάτι πλέον να δώσει στο συγκεκριμένο ήρωα και δε θέλει να επαναλαμβάνεται. Με απλά λόγια, δεν πρόκειται να ξαναδούμε τον Damon να υποδύεται τον Bourne.

Ο παραγωγός Frank Marshall από την πλευρά του έβαλε τα πράγματα στη θέση τους σχετικά με την 5η ταiνία. Μιλώντας στο Hollywood reporter, είπε ότι ο σκηνοθέτης και συμπαραγωγός Justin Lin δουλεύει με τον Andrew Baldwin στο νέο σενάριο για τις περιπέτειες του Aaron Cross. Ωστόσο η ιστορία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Γι’ αυτό και η Universal Pictures ανακοίνωσε ότι αντί για τον Αύγουστο του 2015 η ταινία θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο του 2016. Εν αναμονή λοιπόν…