Παγκόσμια πρεμιέρα ίσως και βραβείο για τους «Αισθηματίες» στη Μόσχα

sentimentals
ΤΡΙΤΗ, 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Σοβαρή υποψηφιότητα για ένα βραβείο στο 36ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας, βάζει η ταινία «Οι αισθηματίες» του Νίκου Τριανταφυλλίδη.

Η ταινία, που σηματοδοτεί την πολυαναμενόμενη επιστροφή του σκηνοθέτη, συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ, το οποίο κλείνει το Σάββατο 28 Ιουνίου.

«Οι αισθηματίες», που θα κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα στη Μόσχα, πρώτο σταθμό της φεστιβαλικής τους περιήγησης, είναι ένα νεο-νουάρ φιλμ όπου ένας μεσήλικας αστός, υπεράνω πάσης υποψίας, με το παρατσούκλι «o Δάσκαλος» (Τάκης Μόσχος), ζει απομονωμένος στην παραθαλάσσια έπαυλή του μαζί με την έφηβη κόρη του (Ηλιάνα Μαυρομάτη). Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για έναν αρχαιοκάπηλο τοκογλύφο, ο οποίος διακινεί τα κλοπιμαία του μέσα σε νεκροφόρες που διασχίζουν την Αθήνα.

Συμμέτοχοι και «τσιράκια» του στο έγκλημα είναι δύο νεαροί, o Eρμής (Δημήτρης Λάλος) και ο Γιάννης (Χάρης Φραγκούλης). Όμως ο καθένας από αυτούς διαπράττει από ένα μοιραίο λάθος. Ο Ερμής ερωτεύεται την έφηβη κόρη του Δασκάλου και ο Γιάννης παθιάζεται με μία πόρνη (Ευτυχία Γιακουμή). Αυτοί οι δύο «Αισθηματίες» είναι καταδικασμένοι και πρέπει να βγουν από τη μέση.

Η ταινία πλέον διεκδικεί επάξια την κινηματογραφική της αναγνώριση στη Μόσχα, σε ένα φεστιβάλ, του οποίου το πρόγραμμά περιλαμβάνει περισσότερες από 200 ταινίες από 50 χώρες.

Από εμάς, καλή επιτυχία.