Gary Oldman: Aν δεν ψήφιζες το «12 χρόνια σκλάβος» στα Oscar, ήσουν ρατσιστής

gary
ΤΡΙΤΗ, 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Το μετα-φιλελεύθερο Χόλιγουντ, τις αντισημιτικές δηλώσεις του Mel Gibson και τις ομοφοβικές του Alec Baldwin υποστηρίζει ο βρετανός ηθοποιός σε μία συνέντευξη, έξω από τα δόντια.

Ο Gary Oldman είναι συγκλονιστικός ηθοποιός και μάλλον δεν αντέχει άλλο την «πολιτική ορθότητα» ή καλύτερα υποκρισία, όπως ο ίδιος λέει, χαρακτηρίζοντάς τη «βλακεία» (σε ελεύθερη και μη λογοκριμένη μετάφραση).

Πιο απελευθερωμένος και ακομπλεξάριστος από ποτέ, ο Oldman μιλά για τους πάντες και τα πάντα χωρίς φόβο σε συνέντευξή του στο Palyboy και λέει πράγματα ενοχλητικά για κάποιους, ειλικρινή για άλλους.

Ίσως είναι αυτά τα λόγια που μπορείς να πεις εσύ στην καθημερινότητά σου αλλά βιάζεσαι να κατακρίνεις, όταν ακούσεις να βγαίνουν από το στόμα ενός διασήμου.

Ο Oldman προσπαθεί να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα λέγοντας, ότι μερικά πράγματα απλά λέγονται, για αστείο, πάνω στα νεύρα κάποιου, για οποιονδήποτε λόγο. Όσο άσχημα και αν είναι αυτά, δε σημαίνει ότι τα εννοεί ο άλλος όταν τα λέει.

Ή έστω κι έτσι να είναι, οι περισσότεροι το έχουν κάνει. Απλά όταν το κάνει κάποιος διάσημος, γίνεται αυτόματα κατακριτέο.

Εκεί καταλήγει και για τον λόγο αυτό αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η «πολιτική ορθότητα είναι μία βλακεία».

Στο ίδιο πνεύμα, υποστηρίζει τους Mel Gibson και Alec Baldwin για τα αντισημιτικά και ρατσιστικά τους, αντίστοιχα ξεσπάσματα, αναφέροντας ότι απλά ήταν μία κακή στιγμή, που θα μπορούσε να συμβεί σε όλους.

Ενώ μιλώντας για τη σάτιρα, είπε ότι πολλοί κρύβονται πίσω από αυτή, προκειμένου να έχουν την ελευθερία να λένε πράγματα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα ήταν «politically correct» να πουν.

Τέλος, ο βετεράνος ηθοποιός είπε χαρακτηριστικά «Στα φετινά Oscar, αν δεν ψήφιζες το 12 χρόνια σκλάβος, ήσουν αυτόματα ρατσιστής. Πρέπει να είσαι πάρα πολύ προσεκτικός στο τι λες. Εγώ έχω συγκεκριμένες απόψεις και γνώμες, που οι περισσότεροι σ’ αυτήν την πόλη δε συμμερίζονται, αλλά αυτό δε με κάνει ρατσιστή ή φασίστα» είπε κλείνοντας ο καταπέλτης-Gary Oldman, σε μία συνέντευξη που κατά τ’ άλλα σκοπό είχε την προώθηση του φιλμ «O πλανήτης των πιθήκων: Η αυγή».