Sam Raimi, ο …πολεμοχαρής

sam-raimi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Το …κακό με τις πολεμικές ταινίες έχει παραγίνει. Από τον Clooney, στον Pitt και από 'κει στον Spielberg και τον Tom Hanks, σειρά τώρα έχει ο Sam Raimi.

O Raimi βρίσκεται στις τελικές συζητήσεις για να αποκτήσει τα δικαιώματα του βιβλίου του ρεπόρτερ του CNN, Jake Tapper, «H προφυλακή: Μία ανείπωτη ιστορία αμερικανικής ανδρείας».

«Το βιβλίο πραγματεύεται την επική ιστορία της γενναιότητας, του κουράγιου και της θυσίας κάποιον ένστολων αμερικανών και είναι σίγουρα μία ιστορία για τη μεγάλη οθόνη. Είναι τιμή μου να είμαι μέρος αυτού» δήλωσε ο Raimi στο Deadline.

Ο σκηνοθέτης θα αναλάβει και την παραγωγή μεταξύ άλλων ενώ το σενάριο υπογράφουν οι «υπεύθυνοι» για το «The Fighter», Eric Johnson και Paul Tamasy.

Η ιστορία ακολουθεί την στρατηγική άμυνας που ακολούθησε μία διμοιρία Αμερικανών στο Ανατολικό Αφγανιστάν. Περίπου 400 Ταλιμπάν επιχείρησαν να καταλάβουν το μέρος αλλά τα αμερικανικά στρατεύματα κατάφεραν να διατηρήσουν τα εδάφη τους, έπειτα από μία μακρά μάχη μεταξύ τους.

Όταν τελείωσαν οι εχθροπραξίες, δύο από τους εμπλεκόμενους στρατιώτες έλαβαν το Μετάλλιο Τιμής και αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά το 1968, που το μετάλλιο δόθηκε σε δύο άτομα που συμμετείχαν στην ίδια μάχη.